Blogi

Muusikkoja monessa polvessa

Kirjoitus julkaistu 12.08.2016
📝 Antti Karvonen

Hailuodon Musiikkipäivillä kuultiin artisteja laidasta laitaan ja monesta ikäryhmästä. Nuorempaa sukupolvea edusti 20-vuotias Senni Rantanen, jonka herkistä pianosävellyksistä saatiin nauttia Luotsihotellilla useampaankin otteeseen.

Kuten monet muutkin artistit, niin myös Rantanen saa kappaleidensa aiheet omasta ja läheistensä elämästä.

“Olen joskus kirjoittanut kappaleiksi kokonaan keksittyjä tarinoita, ja nekin ovat toimineet ihan hyvin. Parhaat sävellykset tulevat kuitenkin omista tunteista ja elämäntilanteista.”

Sennin molemmat vanhemmat ovat harmonikansoittajia, ja Matti-isä onkin ollut nyt myös mukana soittamassa Hailuodossa.

“Kolmevuotiaana kummitätini laittoi syliini harmonikan. Soitinkin sitä melko pitkään, kunnes jossain vaiheessa siirryin pianoon. Sitä kautta löysin myös laulamisen.”

Urallaan Rantanen on esiintynyt paljon niin bändin kanssa kuin yksinkin ja löytääkin selkeitä eroja erilaisista tilaisuuksista.

“Bändin (Senni & The Freefall) kanssa esiintyessä voi keskittyä enemmän lauluun ja tulkitsemiseen. Soolokeikoilla on taas oma herkkyytensä”.

Myös sillä, mitä asiakas haluaa, on paljon merkitystä.

“Esimerkiksi hääkeikoille mentäessä täytyy ottaa se asenne, että on siellä viihdyttäjänä. Et voi olla silleen, että nyt on huono päivä ja ei oikein lähde. Omalla keikalla voi taas sitten jopa sanoa sinne mikkiin, että mulla on nyt vähän tämmöisiä fiiliksiä, ja soittaa sitten niiden tunteiden mukaan.”

Vaikka Senni nauttiikin paljon erilaisesta musiikista, ei hänellä ole erityisiä esikuvia. Myös oma luomistyö vaikuttaa siihen, kuinka paljon muiden tekemää musiikkia tulee kuunneltua.

“Tottakai tulee kuunneltua paljon erilaisia juttuja laidasta laitaan. En osaa kuitenkaan sanoa ketään tiettyä artistia, joka olisi ylitse muiden. Oon myös huomannut, että varsinkin sillon, kun itse säveltää, on jopa parempi, ettei kuuntele niin paljon, ettei se vaikuta siihen omaan juttuun, jonka haluaa tuoda ulos.”