Artistit

Heikki Takkula

sello

Kiimingissä täysi-ikäisyyteen asti kasvanut Heikki Takkula aloitti sellonsoiton opinnot 7-vuotiaana Oulun konservatoriossa, jossa häntä opettivat Kati Valkama ja Lauri Laitinen. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Heikki suuntasi ulkomaille ja vuodet 2000–2005 hän opiskeli sellonsoittoa Jerusalemissa Rubin-akatemiassa opettajanaan prof. Zvi Plesser ja Shmuel Magen. Vuonna 2006 Heikki palasi Suomeen prof. Martti Rousin oppilaaksi Sibelius-Akatemiaan, jossa hän suoritti sellonsoiton diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin vuonna 2010.

Takkula suoritti myöhemmin jatko-opinnot Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa ja teki debyyttinsä orkesterin solistina Odensen kaupunginorkesterin kanssa vuonna 2012.

Solistina Takkula on soittanut myös Tanskassa Odensen sinfoniaorkesterin ja Kemin kaupunginorkesterin kanssa. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet lukuisat maailman eturivin sellistit kuten Arto Noras, Gary Hoffman, Frans Helmersson, Philippe Müller, Bernard Greenhouse, Matt Haimovitz ja Jan-Erik Gustafsson.

Musiikin ystävät voivat tuntea Takkulan myös televisiosta. Vuonna 2018 Takkula oli juontajan/asiantuntijan roolissa kansainvälisessä Paulon Sellokilpailussa Yle Areenassa ja Yle Teemalla. Vuonna 2012 Takkula soitti selloa Azerbaijanissa pidetyissä Eurovision laulukilpailussa säestäen Suomen edustajaa Pernillaa. Sellonsoiton ohella Heikki työskenteli myös Yleisradiolla urheilutoimittajana TV:ssä ja radiossa lähes kymmenen vuoden ajan.

Elokuussa 2023 Heikki aloitti sellonsoiton lehtorina Oulun konservatoriossa.

(Valokuva © Heikki Takkula)

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Heikki Takkula esiintyy 2 tulevassa tapahtumassamme:


Maestrot kohtaavat (2024)
Tarinoita ja maisemia (2024)