Artistit

Anne Somero

viulu

Anne Somero opiskeli Oulun Konservatorion jälkeen Helsingin Konservatoriossa, josta hän valmistui viulupedagogiksi opettajinaan Sirkka Kuula ja Seppo Reinikainen. Anne jatkoi viuluopintojaan Chicagossa, Rooseveltin Yliopistossa, professori Yuko Morin oppilaana ja suoritti musiikin maisterin tutkinnon soittaen samalla Chicagon Sinfoniaorkesterin harjoitusorkesterissa, CIVIC:issä.

Vuodesta 2004 Anne Somero on soittanut Oulu Sinfonian jäsenenä erilaisissa tehtävissä, kuten äänenjohtajana molemmissa viuluissa ja konserttimestarina mm. oopperaproduktiossa Tuntematon sotilas. Anne kuuluu Kamariorkesteri La Tempestan perustajajäseniin ja on esiintynyt orkesterin kanssa Suomessa mm. Oulunsalon,  Kemiön ja Emäsalon musiikkijuhlilla sekä Japanin kiertueilla 2005 ja 2013.

Anne on vieraillut mm. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, Joensuun ja Kemin kaupunginorkestereissa, sekä Riku Niemi Orkesterissa. Hän on myös soittanut konserttimestarina helsinkiläisen Wegelius kamarijousten kanssa Korsholman ja Emäsalon musiikkijuhlilla sekä Savonlinnan musiikkiakatemian oopperaproduktiossa 2011. Lisäksi Anne levyttänyt ja konsertoinut japanilaisen Nagaokakyo -kamariorkesterin kanssa Japanissa ja Euroopassa.

Vuonna 2012 Anne valmistui kulttuurituottajaksi HUMAK:sta ja on toiminut Wegelius kamarijousten intendenttinä (2009–2012), Sinfonietta Soi:n tuottajana (kevät 2015) ja La Tempestan intendenttinä vuodesta 2008.