Artistit

Virve Karén

sopraano

Esittely

Sopraano Virve Karén on valmistunut laulunopettajaksi Oulun konservatoriosta ja Oulun seudun ammattikorkeakoulusta. Opintojaan hän on täydentänyt Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa sekä useilla mestarikursseilla opiskellen mm. vanhaa musiikkia. 

Aiemmin Karén on työskennellyt yksinlaulun ja yhtyelaulun tuntiopettajana Oulu-opistossa, Madetojan musiikkilukiossa sekä Oulun konservatoriossa. Tällä hetkellä hän työskentelee Oulun konservatorion laulun lehtorin virassa ja jatkaa edelleen yhtyelaulun tuntiopettajana Madetojan musiikkilukiossa.

Karén on yhtyelaulun konkari. Hänen lauluyhtyeitään ovat olleet Ensemble Cinq Voix, Sofia Magdalena ja Cappella pro Vocale. Vuodesta 2007 Karén on ollut ruotsalaisen Erik Westberg Vokalensemblen sopraanolaulaja. Virve on aiemmin laulanut myös Barentsin Kamarikuorossa, Oulun ammattikorkeakoulun kamarikuorossa, Tukholman musiikkikorkeakoulun kamarikuorossa, Oulun kamarikuorossa sekä Madetojan musiikkilukion tyttökuorossa.

Virve Karén esiintyy aktiivisesti sekä solistina että kamarimuusikkona pääasiassa Oulun alueella. Yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Oulu Sinfonia, Kemin kaupunginorkesteri, Oulu Festivo, Haapaveden kamariorkesteri, Oulunsalo Ensemble sekä Oulun barokkiorkesteri.

(Valokuva © Elisa Annika Photography)