Artistit

WaCava

huilutrio

Esittely

Trio WaCava sai alkunsa syksyllä 2016, kun kolme pääkaupunkiseudulla toimivaa huilistiystävystä päättivät yhdistää voimansa. Johanna Salminen, Johanna Pitkänen ja Hanna Tissari tuntevat toisensa jo opiskeluajoilta Sibelius-Akatemiasta, josta kaikki kolme ovat valmistuneet diplomihuilisteiksi ja musiikin maistereiksi.

Trio WaCavan lähtökohtana oli alusta pitäen tehdä nautittavaa, mielenkiintoista ja omannäköistä kamarimusiikkia, jossa päästäisiin yhdistämään yhteinen musiikillinen visio – kuitenkin kunnioittaen trion kolmen jäsenen omia persoonallisuuksia. Tästä syntyy herkullinen, elävä ja yllättävä lopputulos, joka on täynnä erilaisia sävyjä. Trio WaCavan tavoite on tehdä musiikkia huolella ja heittäytyen. Yhtyettä on kiitelty taidokkaasta soitosta, taianomaisesta yhteissoinnista ja mieleenpainuvista ja mielenkiintoisista konserttiohjelmista.

Trio WaCava on konsertoinut muun muassa Porvoon, Tapiolan, Nurmijärven, Inkoon, Raaseporin, Hartolan, Someron ja Salon seurakuntien kesäkonserttisarjoissa, Suomen Huiluseuran tukikonserteissa, Musiikkitalon Kesäkonserttisarjassa, Kamari ry:n Kamariklubifestivaalilla ja Suomenlinnan Viaporin Kekri -festivaaleilla. Syksyllä 2017 Trio WaCava järjesti Hietsun Paviljongissa taideprojektin ”Ink!”.

Hanna Tissari on Nastolasta kotoisin oleva huilisti. Hän valmistui vuonna 2013 Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi ja diplomihuilistiksi. Tissari opettaa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja konsertoi tällä hetkellä eri puolilla pääkaupunkiseutua ja valmistelee jatkotutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Kamarimusiikki on hänen sydäntään lähellä niin klassisessa kuin kansanmusiikissakin ja Tissari onkin konsertoinut lukuisilla kansainvälisillä kansanmusiikin ja -tanssin festivaaleilla. Suomen huiluseuran julkaiseman Huilisti-lehden päätoimittajana Tissari toimi vuosina 2014–2016.

Johanna Pitkänen on Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri, diplomihuilisti ja huilunsoitonopettaja. Hän soittaa useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa, toimii freelance-muusikkona sekä päätoimisena tuntiopettajana Itä-Helsingin musiikkiopistossa.

Johanna Salminen on Vantaalta kotoisin oleva diplomihuilisti, joka valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, esittävän säveltaiteen osastolta vuonna 2010. Opintojaan hän on täydentänyt useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Andras Adorjan, William Bennet ja Patrick Gallois. Salminen toimii tällä hetkellä huilunsoitonopettajana Keski-Vantaan ja BBG-musiikkiopistoissa. Keski-Vantaan musiikkiopiston rehtori hän on ollut vuodesta 2015 lähtien. Opetustyön ohella Salminen konsertoi kamari- ja orkesterimuusikkona; Sipoon orkesterin huilistina sekä huilutrio WaCavan jäsenenä. Suomen huiluseuran julkaiseman Huilisti-lehden toimituskuntaan hän on kuulunut vuodesta 2015.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


9. Iltamat ja tanssit

Lauantai 3.8.2019 klo 20:00
Paikka Hailuodon nuorisoseura. 15 €.

6. Huilu – aamunkoitto, metsänhenki

Perjantai 2.8.2019 klo 19:15
Paikka Hailuodon kirkko. 15 €.