Artistit

Silja Lassila

viulu

Silja Lassila on oululainen diplomiviulisti. Hän valmistui musiikin maisteriksi Pietarin Rimsky-Korsakov-konservatoriosta vuonna 2005. Tätä ennen hän on opiskellut mm. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja tehnyt hyväksytyn koesoiton The Mannes College of Musiciin New Yorkissa. Hän on osallistunut useille mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla opettajinaan mm. A.M. Kazarina, Helmut Zehetmair, Tuomas Haapanen ja Leonidas Kavakos.

Klassisten soolo- ja kamarimusiikkikonserttien lisäksi Lassila esiintyy vaihtelevissa kokoonpanoissa myös muiden musiikkityylilajien parissa. Hän esiintyy mielellään erilaisille yleisöille; esimerkiksi hyväntekeväisyyskonsertit ovat hänelle erityisen tärkeitä. Silja on mukana useilla äänitteillä ja hän on toiminut myös opetustehtävissä mm. Turun konservatoriossa.

Orkesterimuusikkona Silja Lassila on toiminut mm. Oulu Sinfoniassa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa, Tampere Filharmoniassa ja ulkomailla useissa orkestereissa mm. Tiroler Festspiele Erl Orchester (Itävalta), Orchestra Haydn (Italia), Philharmonie der Nationen (Saksa), St. Petersburg Chamber Philharmonic ja Valery Gergievin johtama Moscow Easter Festival Orchestra (Venäjä). Barokkimusiikkia hän on soittanut mm. Kuninkaantien muusikoissa.

Lassila on esiintynyt kiertueilla ja kansainvälisillä festivaaleilla 17 maassa.

(Valokuva © Eero Karvonen)