Artistit

Lorenzo Leone

fagotti

Esittely

Italialainen Lorenzo Leone aloitti musiikin opiskelun trumpetilla. Muutamaa vuotta myöhemmin hän löysi fagotin, joka veti häntä puoleensa niin paljon, että hän päätti elämäntehtäväkseen ryhtyä muusikoksi. Niinpä hän aloitti 17-vuotiaana fagottiopinnot Pesaron konservatoriossa maestro Lino Brandolinin johdolla. Vuosina 2015–2018 Leone viimeisteli taitojaan ja suoritti maisterin tutkinnon musiikillisesta tulkinnasta maestro Carlo Colombon johdolla ”Haute école de musiquessa” Lausannessa (Sveitsi). Tämän opiskelujakson aikana hän osallistui mestarikursseille joidenkin Euroopan parhaiden fagotistien, kuten Diego Chenna, Dag Jensen, Axel Benoit, Matthias Racz, kanssa.

Vuonna 2013 Lorenzo voitti ensimmäisen palkinnon kansallisessa musiikkiesityskilpailussa Riccionen kaupungissa ja vuonna 2014 hän voitti kolmannen palkinnon kansainvälisessä Rossini-kilpailussa Pesarossa.

Lorenzo Leone on työskennellyt tärkeissä orkesteriorganisaatioissa, kuten teatteri ”San Carlo” Napolissa, Rooman sinfoniaorkesteri, ”Sinfonietta de Lausanne” -orkesteri ja monet muut. Lorenzo toimi Kiinassa sijaitsevan Guiyangin sinfoniaorkesterin johtavana fagottina vuoteen 2020 saakka. Vuodesta 2021 lähtien Leon on toiminut Oulu Sinfonian toisena fagottina.

(Valokuva © Lorenzo Leone)

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Lorenzo Leone esiintyy tulevassa tapahtumassamme:


Rakkaudella – yksin ja yhdessä (2024)