Artistit

Ville Hiltula

bandoneon

Esittely

Bandoneonisti Ville Hiltula syntyi Ylivieskassa. Hän aloiti harmonikkaopinnot yhdeksän vuotiaana. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuosina 1992–2003 Heidi Velamon, Matti Rantasen, Helka Kymäläisen ja Marjut Tynkkysen johdolla. Mestarikursseilla hän kävi täydentääkseen opintojaan opettajina mm Friedrich Lips, Steffan Hussong, Lars Holm, Richard Galliano sekä Marcel Azzola. Ville työskentelee niin harmonikkasolistina kuin kamarimuusikkona laajasti eri Euroopan maissa.

Ville opiskeli bandoneonin ja argentiinalaisen tangon soittoa 2002–2006 Hollannissa Rotterdamin konservatoriossa  Leo Vervelden, Victor Hugo Villenan ja Gustavo Beytelmannin oppilaana. Ville on työskennellyt siitä lähtien aktiivisesti bandoneonin ja tangon parissa ulkomaisten kollegojensa kanssa. Orkesteriyhteistyötä/konsertteja Ville on tehnyt Haagin Filharmonisen orkesterin, Hollannin Radio-orkesterin, Amsterdam Sinfonietan, Kamariorkesteri La Tempestan sekä Kristjan Järven & hänen Absoluuttisen Ensemblen kanssa. Hänellä on televisioesiintymisiä ja hänellä on ollut ilo saada esiintyä kaksi kertaa Hollannin kuninkaalliselle perheelle.

Ville opettaa bandoneonin soittoa ja ohjaa erilaisia tango-yhtyeita Liegen Kuninkaallisessa konservatoriossa Belgiassa sekä toimii ensimmäisenä osa-aikaisena bandoneonopettajana Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Ville esiintyy säännöllisesti ympäri maailmaa. Hän on perustajajäsen ja soittaja seuraavissa yhtyeissä: Ville Hiltula Quartet, Tangueros Polare, Tangueros Articos, Tanguarda, El Orillero, NoEsRango, Quilombo Tango sekä Perrito Caliente.

Hailuodon Musiikkipäivien 2019 yhteydessä Ville piti Joanna Bromanin ja Janne Tatenon kanssa Hailuoto Masterclass -kurssin argentiinalaisesta tangosta kiinnostuneille muusikoille ja opiskelijoille.