Artistit

Susanna Rigacci

sopraano

Esittely

Ruotsalaissyntyinen Susanna Rigacci, muusikkoperheen tytär aloitti musiikki- ja lauluopintonsa Firenzessä. Menestys lukuisissa laulukilpailuissa on vienyt hänet kansainväliselle uralle; Susanna on laulanut lähes kaikissa maailmanluokan oopperataloissa sekä Italiassa ja maailmalla. Susanna laulaa kuudella kielellä ja pitää säännöllisesti viidellä kielellä kansainvälisiä mestarikursseja Japanissa, Taiwanissa, Ruotsissa ja Italiassa.

Rigaccilla on laaja oopperarepertuaari, joka sisältää kaikkea barokista nykyoopperaan. Hänen nykyoopperarepertuaariinsa sisältyy töitä seuraavilta säveltäjiltä Schoenberg, Berg, Webern, Berio, Nono, Morricone, Piovani, Togni, Castiglioni, D’Amico, Sciarrino, Clementi, Sinopoli, Pennisi, Gaslini, Ferrero, Arcà sekä Corghi.

Vuodesta 2001 lähtien Susanna Rigacci on toiminut elokuvasäveltäjä Ennio Morriconen soolosopraanona konsertoiden Italiassa ja ympäri maailmaa. Susanna on arvostettu kamarimusiikin esittäjä ja hänen konserttiohjelmistonsa vaihtelee perinteisestä sävellystaiteesta musikaaleihin ja elokuvamusiikkiin. Äänensä monipuolisuudesta johtuen hän osaa sekoitella genrejä kauniisti ja vivahteikkaasti.

Susanna opetti oopperalaulutekniikkaa Hailuodon Musiikkipäivien 2018 yhteydessä ensimmäistä kertaa järjestetyllä Hailuoto Masterclass -kurssilla. Kursseihin ja konseptiin voi tutustua osoitteessa: hailuotomasterclass.fi.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


8. Ooppera La Serva Padrona

Lauantai 4.8.2018 klo 16:00
Paikka Nuorisoseura. 20 €.

9. Luodolla tuulee

Lauantai 4.8.2018 klo 18:00
Paikka Hailuodon kirkko. 15 €.