Artistit

Susan Aho

laulaja-säveltäjä

Esittely

Värttinästä, Kuunkuiskaajista ja Nukketeatteri Sampostakin tuttu Susan Aho on tehnyt musiikkia maailmanmusiikista lastenlauluihin sekä iskelmistä, laulelmiin. Kansainvälisilläkin lavoilla jo vuosia esiintynyt Susan on kokenut artisti, joka on edustanut Suomea Euroviisuissa Oslossa, säveltänyt Värttinän jäsenenä musiikkia suurmusikaaliin The Lord of the Rings yhdessä maailmankuulun intialaisen säveltäjä A.R. Rahmanin kanssa sekä kiertänyt ympäri maailmaa eri kokoonpanojen kanssa.

Viime aikoina Susan on säveltänyt ja kirjoittanut uusia lauluja ihan vain itselleen – lauluja, jotka ovat artistin itsensä mielestä hänelle sitä kaikkein ominta musiikkia. Soolodebyyttialbuminsa hän julkaisi vuonna 2020. Sen singlestä Tulevaan sekä levyn nimikkobiisistä Pieniä tehtiin myös musiikkivideot.

Ahon laulujen teksteissä kuullaan tarinoita menneestä ja tulevasta, syviä mietteitä, romantiikkaa, draamaa, pilkettä, flirttiä ja ironiaa. Elämää sellaisena kuin se on. Lauluja kuunnellessa voi helposti samaistua tarinaan ja tunnistaa niistä oman elämänsä. 

Vanhat tutut ikivihreät iskelmät ja laulelmat ovat lähellä Susanin sydäntä. Uusissa lauluissa yhdistyykin viehättävällä tavalla nykyisyys ja vanhanajan maalaisromantiikka. Elämänläheiset laulut, kaunis ääni haitarin säestämänä, sekä aito ja valovoimainen olemus lavalla pysäyttää ja vie kuulijan hetkeksi pois arjesta. Suomalaista laulumusiikkia aidoimmillaan.

Hailuodon Musiikkipäivillä 2021 Susan Aho esiintyy Markojuhani Rautavaaran kanssa Rautawenho-duona.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


7. Hailuoto Folk 1/2

Torstai 29.7.2021 klo 18:00
Paikka Hailuodon Panimo. Vapaa pääsy.

4. Merisäätä ja pieniä eleitä

Keskiviikko 28.7.2021 klo 15:00
Paikka Vanhan pappilan piha. 20 €.