Artistit

Sanna Smolander

piano

Oululainen Sanna Smolander on monipuolinen pianisti ja kamarimuusikko. Hän opiskeli Helsingin konservatoriossa suorittaen A-tutkinnon vuonna 2000 erinomaisin arvosanoin Peter Lönnqvistin johdolla. Opiskeluaikojen tärkeimpiä opettajia ovat lisäksi olleet Elzbieta Kowalun, Jerzy Gebert sekä mestarikursseilla muiden muassa Liisa Pohjola ja Matti Raekallio. Smolander saavutti 2. sijan Leevi Madetoja -pianokilpailussa vuonna 1994.

Sanna on työskennellyt jo lähes parikymmentä vuotta Oulun konservatoriossa kamaripianistilehtorina ja esiintynyt oppilaiden kanssa muun muassa Salon ja Porvoon sellokilpailuissa sekä Juhani Heinonen -viulukilpailussa. Hän opettaa yksityisesti yrityksensä kautta sekä soittaa erityisen mielellään kamarimusiikkia samanhenkisten muusikkoystävien kanssa. Sannan repertuaariin kuuluu laajan kamarimusiikkiohjelmiston lisäksi myös modernia musiikkia; hän on kantaesittänyt muun muassa Juha Piston, Sanna Ahvenjärven, Seppo Torvikosken, Jouko Tötterströmin ja Teija Malkakorven sävellyksiä.

Lukuvuoden 2017–2018 Smolander opiskeli Metropoliassa Helsingissä suorittaen musiikkipedagogin YAMK-tutkinnon. Opiskeluvuoden aikana hän astui aloittelevan tutkijan saappaisiin; syntyi säestäjän työtä työhyvinvoinnin näkökulmasta käsittelevä tutkimus ”Ilo että saa tehä tämmöstä! – Vaatimukset ja voimavarat säestäjän työssä.”

(Valokuva © Elisa Annika Photography)

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Sanna Smolander on esiintynyt 2 tapahtumassamme:


Jeanette Snellmanin salongissa (2022)
Laiva Toivo Oulun lykkäjäiset 150 vuotta (2021)