Artistit

Rossana Di Federico

näyttelijä, laulu

Esittely

Rossana Di Federico on ollut ala-asteikäisestä lähtien teatterin ystävä. Hänestä tuli 16-vuotiaana teatteriryhmän jäsen San Martino Sulla Marrucinassa paikallisessa kulttuuriyhdistyksessä. Kyseinen pieni amatöörinäyttelijöiden ryhmä on vuosien mittaan esiintynyt Abruzzossa mutta myös Sveitsissä Zürichin Abruzzo-yhdistyksen vieraina.

Di Federico nimitettiin vuonna 2015 Guardiagrelessä parhaaksi amatöörinäyttelijättäreksi. Syyskuusta 2017 lähtien hän on toiminut yhdistyksessään myös ohjaajan roolissa. Hän tekee yhteistyötä paikallisen Coro Voci d’Abbruzzo -kuoron kanssa, joka esittää abbruzzolaista perinnemusiikkia Abbruzzossa, mutta myös Napolissa, Brunicossa ja Zürichissä.

Rossanan intohimo sekä näyttelemiseen että laulamiseen sai hänet vuonna 2015 ryhtymään toiseen isoon projektiin kulttuuriyhdistyksessä (Associazione Culturale Martinese), jonka puheenjohtajana hän on toiminut viiden vuoden ajan. Projekti on teatterin ja kuorolaulun yhdistelmä: Gianni Golinin Bimbe a Bordo, jossa Di Federico sekä esittää pääosaa että laulaa. Rossana on toiminut kahden vuoden ajan Guardiagrele Operan tuotantomanagerina.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Rossana Di Federico on esiintynyt tapahtumassamme:


Ooppera La Serva Padrona (2018)