Artistit

Roope Mäenpää

säveltäjä

Esittely

Roope Mäenpää (s. 1990) on tamperelainen säveltäjä, jonka tuotanto käsittää niin kamari- kuin myös orkesterimusiikkia. Helmikuussa 2021 Mäenpäällä oli kaksi merkittävää orkesterikantaesitystä: Radion sinfoniaorkesteri kantaesitti Anna-Maria Helsingin johdolla teoksen Jamais Vu ja Tampere Filharmonia kantaesitti yhdessä Tampereen Muusikot ry:n kanssa tilaamansa kantelekonserton, jonka solistina soitti Eva Alkula.

Vuonna 2020 Lapin kamariorkesteri kantaesitti Mäenpään teoksen Kumollisuus John Storgårdsin johdolla. Helmikuussa 2020 Tampere Filharmonia esitti tilaamansa musiikkisadun Hipinäaasi apinahiisi, joka pohjautui Ville Hytösen saman nimiseen kirjaan. Musiikkisatu poiki orkesterilta myös hyönteisaiheisen jatkotilauksen, joka tullaan alustavien suunnitelmien perusteella kantaesittämään kevätkaudella 2022. Hailuodon Musiikkipäivillä 2021 kantaesitettiin Roopen kvartettiteos Chasing the Thrill.

Mäenpää on valmistunut säveltäjäksi Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2015. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Jouni Kaipianen, Hannu Pohjannoro ja Paavo Korpijaakko.

(Valokuva © Ville Hautakangas)

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Roope Mäenpää on esiintynyt 2 tapahtumassamme:


TEMA 10 vuotta (2022)
Takaumia (2021)