Artistit

Pi-Chin Chien

sello

Esittely

Taiwanilainen sellotaiteilija Pi-Chin Chien on kysytty, kansainvälisesti aktiivinen solisti ja kamarimuusikko. Hän toimii solistina ja levyttää jatkuvasti eri orkestereiden kuten esim. Lontoon Filharmonian sekä Kuninkaallisen Filharmonian, Zürichin Kamariorkesterin  kanssa. Chien on esiintynyt selloresitaalein ja kamarimusiikkiesityksin maailman kuuluisimmissa konserttisaleissa mukaan lukien New Yorkin Carnegie-sali sekä Lincoln Center, Berliinin Konserttisali, Zürichin Äänihalli sekä Taipein Kansallinen Konserttisali.

Vuonna 2016 Pi-Chin Chien kutsuttiin esiintymään Taiwanin presidentin palatsiin. Tällä hetkellä hän nauttii suurta suosiota Sonyn julkaiseman albuminsa, Taiwan Rhapsodyn menestyksestä; levyllä kuullaan Chienin kotimaan, Taiwanin kansanmusiikkiin perustuvia romanttis-sinfonisia rapsodioita sellolle ja orkesterille. Albumilla Pi-Chiniä säestää Lontoon Kuninkaallinen Filharmonia kapellimestari Wen-Pin Chienin johdolla.

Pi-Chin Chien on kantaesittänyt lukuisia hänelle omistettuja sävellyksiä. Hän muun muassa levytti Paul Juon’n kolmoiskonserton, sellosonaatin ja Mysterien-sellokonserton Musiques Suisses -merkille, mikä on herätellyt uudelleen kiinnostusta maailmalla kyseisen säveltäjän tuotantoa kohtaan.

Chien suoritti opintonsa Zürichissä, Luzernissa ja Prahassa saavuttaen erityisen solistidiplomin. Hänen opettajinaan ovat toimineet Markus Stocker, Claude Starck, Marek Jerie ja Stanislav Apolin. Lisää taiteellisia virikkeitä Pi-Chin on hankkinut Pierre Fournierin, Mstislav Rostropovichin, Yo-Yo Man, Danil Shafranin sekä Arto Noraksen mestarikursseilla. Pi-Chin Chien on voittanut useita palkintoja kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Hän on Zürichin Confluence-musiikkijuhlien taiteellinen johtaja ja johtaa myös vuonna 2017 jo neljättä kertaa järjestettävää sveitsiläisen musiikin yötä (Swiss Music Night).

www.pichin.net

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Pi-Chin Chien on esiintynyt 2 tapahtumassamme:


Maestrot kohtaavat (2017)
Rakastan elämää (2017)