Artistit

Petteri Lehikoinen

baritoni

Esittely

Baritoni Petteri Lehikoinen on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa Timo Honkosen ja Jorma Elorinteen oppilaana. Hän on täydentänyt opintojaan Italiassa Wilma Vernocchin johdolla. Lehikoinen on lisäksi osallistunut mm. Roland Hermannin, Tom Krausen ja Umberto Finazzin mestarikursseille.

Lehikoinen on esiintynyt viime vuosina mm. Italiassa, Ruotsissa, Norjassa, Japanissa ja Virossa. Lehikoinen on levyttänyt Daniel Stagnon 16 Fröding-laulua ja kantaesittänyt Stagnon seitsemäntoista laulua kirjallisuuden 2011 Nobel-palkintovoittaja Tomas Tranströmerin teksteihin. Petteri Lehikoisen oopperaroolien joukkoon kuuluvat Aeneas Henry Purcellin oopperasta Dido ja Aeneas, kreivi Robinson Domenico Cimarosan oopperasta Salainen avioliitto, Isä Engelbert Humperdinckin oopperasta Hannu ja Kerttu, Ufficiale Rossinin oopperassa Sevillan parturi sekä nimirooli Aarre Merikannon oopperassa Juha.

Lehikoinen on esittänyt myös katkelmia Athanaelin roolista Massenetin oopperassa Thaïs, Zurgan roolista Bizet’n oopperassa Helmenkalastajat, sekä Simeonin roolin Claude Debussyn Tuhlaajapoika –kantaatissa kiertueoopperaesityksessä ”Tuhlaajapoika ja Ranskalaisen oopperan helmiä”.

Vuonna 2012 Lehikoinen palkittiin Toivo Kuula –laulukilpailussa parhaasta uuden musiikin esityksestä. Vuodesta 2015 Lehikoinen on toiminut 1. basson virassa Norjan kansallisoopperassa.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Petteri Lehikoinen on esiintynyt tapahtumassamme:


Kesäyön taikaa (2021)