Artistit

Pauliina Kauppila

lyömäsoittimet

Pauliina Kauppila on Oulusta kotoisin oleva monipuolinen ja sangen moniulotteinen lyömäsoittaja, joka on valmistunut Sibelius-Akatemian ja Royal Academy of Music Aarhus:in välisestä maailmanmusiikin maisteriohjelmasta musiikin maisteriksi 2018 ja Oulun yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi 2013.

Pauliinan musiikillinen tausta lepää sekä pop- jazz-konservatoriosta saadussa koulutuksessa, pop- ja rock-kokoonpanoihin liittyvässä työskentelyssä, teatterimusiikissa että aimo annoksessa mestari-kisälliopintoja sekä flamencoon että afro-kuubalaiseen musiikkiin liittyen.

Kauppila on opiskellut flamenco-perkussioita ja erityisesti cajónia useita kertoja Espanjassa eri mestareiden kuten Jorge Pérezin (Esperanza Fernández) ja Ramón Porrinan (Camarón, Paco de Lucía) sekä afrokuubalaisia perkussioita mestari Adel Valdez (Adalberto Alvarez y su Son) johdolla ja työskennellyt useiden eri flamencotanssijoiden ja -muusikoiden kanssa Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Tämän lisäksi Pauliina on opiskellut suomalaista kansanmusiikkia ja kansanlaulua ja työskentelee tiiviisti suomalaisen kansanmusiikin ja – tanssin kentällä.

Pauliinaa kiinnostaa muusikon työn ohella musiikkipedagogiikka, säveltäminen ja erityisesti tyttöjen ja naisten kiinnostuksen lisääminen lyömäsoittimiin sekä musiikilla vaikuttaminen ja kantaa ottaminen. 

(Kuva © Jorma Airola)

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Pauliina Kauppila on esiintynyt tapahtumassamme:


Hailuoto Folk 1/2 (2021)