Artistit

Olli Seikkula

kitara, säveltäjä, viulupelimanni

Esittely

Olli Seikkula on Oulussa asuva kaustislaislähtöinen kitaristi, säveltäjä, sovittaja ja viulupelimanni. Hän on työskennellyt muusikkona, säveltäjänä, sovittajana ja esiintyjänä useissa eri näyttämö- ja musiikkiproduktioissa. Viime vuosina hän on tehnyt musiikkia muun muassa tanssiteokseen Sun rakkautes tähden sekä säveltänyt joidenkin kirkko-oopperaksikin tituleeraaman pääsiäisdraama Via Dolorosan, joka päästiin lopultakin esittämään Oulun tuomiokirkossa pääsiäisenä 2022. Olli on toiminut muusikkona  tanssiteattereissa Rimpparemmi, Hämy ja Hässäkkä sekä kansantanssiryhmistä Kaustisen nuorisoseuran Ottosissa sekä oululaisessa Polokkareissa, jonka kanssa hän tälläkin hetkellä (2022) tekee suurta taidetta ja esiintyy.

Seikkulan suomalaisen kansanmusiikin yhtyeistä Snekka on Kaustisen vuoden yhtye 2004, Pelimanniyhtyeiden suomenmestari 2003 ja julkaissut kolme levyä, joilla Olli on toiminut kitaristina, sovittajana ja yhtenä kolmesta pääsäveltäjästä. Kirjoittamishetkellä Ollin yhtye Nope keikkailee ympäri Suomea ja julkaisee kesällä 2022 ensimmäisen levynsä.

Olli opettaa kitaransoittoa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa, Näppärikoulussa sekä eri kursseilla. Kitaristina ja sovittajana Olli painiskelee tällä hetkellä kahden musiikillisen rakkautensa parissa; kaustislaista perinteistä häämusiikkia hän sovittaa soolokitaralle, suomenkielisestä tangosta hän rakentelee show off -henkistä mies ja kitara -musiikkia – yrittäen samalla opetella soittamaan sovittamiaan versioita.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


5. Hailuoto Folk

Torstai 28.7.2022 klo 18:00
Paikka Hailuodon Panimo. Vapaa pääsy.