Artistit

Nimrod Borenstein

säveltäjä, kapellimestari

Viime vuosina Nimrod Borensteinin lukuisia teoksia on tilattu, levytetty ja kantaesitetty arvostetuimmissa konserttisaleissa ja festivaaleilla ympäri maailmaa: Lontoon Royal Festival Hallissa ja Royal Opera Housessa, Pariisin Salle Gaveaussa, New Yorkin Carnegie Hallissa ja Hongkongin kaupungintalolla. Hänen musiikkiaan esitetään säännöllisesti Euroopassa, Kanadassa, Australiassa, Kaukoidässä, Israelissa, Etelä-Amerikassa ja Yhdysvalloissa. Viime vuosina hänet on tilattu säveltämään pakolliset esityskappaleet Hongkongin kansainväliseen pianokilpailuun (2019) ja kansainväliseen Jeunesses Musicales -kilpailuun sellolle (2020). Gandini Jugglingin tilaama ja Royal Opera Housessa kantaesitetty hänen balettiteoksensa ”Suspended” on jo esitetty yli 250 kertaa maailmanlaajuisesti.

Vladimir Ashkenazy on johtanut useita Borensteinin sävellyksiä, mikä huipentui Nimrodin orkesteriteoksia sisältävän albumin levyttämiseen Chandos-levymerkille (BBC:n musiikkilehden ”valiomerkki”). Muita Borensteinin musiikkia esittäneitä johtavia taiteilijoita ovat muun muassa seuraavat: Pascal Rogé, Roberto Prosseda, Dmitri Sitkovetsky, Frederic Chaslin, Philharmonia Orchestra, BBC Philharmonic, Oxford Philharmonic, Belgradin filharmonikot, Israel Camerata ja Royal Philharmonic Orchestra. Hänen viimeisimmän (2024) jousikvartettonsa ”Cieli d’ Italia” tilasi Cremona-kvartetti, joka esittää sen uusimmalla albumillaan.

Borensteinilla on meneillään useita kapellimestariprojekteja, jotka kattavat tällä hetkellä orkestereita Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Romaniassa, Saksassa, Bulgariassa, Suomessa ja Italiassa. Hänen hiljattain ilmestynyt cd-albuminsa Sommille kuninkaallisen filharmonisen orkesterin kapellimestarina sai erittäin hyvän vastaanoton. Nimrod Borenstein on Cziffra-säätiön palkittu taiteilija ja Lontoon kuninkaallisen musiikkiakatemian jäsen. Hänen laaja sävellyskataloginsa kehittyy jatkuvasti ja käsittää tällä hetkellä (2024) yli sata sävellystä, joihin kuuluu balettia, orkesteri- ja kamarimusiikkia sekä teoksia lauluäänelle ja soolosoittimille.

(Valokuva © Sonia Fitoussi)

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Nimrod Borenstein esiintyy tulevassa tapahtumassamme:


Maestrot kohtaavat (2024)