Artistit

Maurizio Colasanti

kapellimestari, säveltäjä

Esittely

Kapellimestari Maurizio Colasanti on valmistunut oboensoittajaksi Luisa d’Annunzio -konservatoriosta, jossa hän opiskeli myös musiikkitiedettä, sävellystä ja orkesterinjohtoa. Colasanti on voittanut Isola di Capri -kapellimestarikilpailun vuonna 1990. 1990-luvulla Colasanti työskenteli Società Italiana della Musica e del Teatron taiteellisena johtajana Chietissä. Vuonna 2012 Colasanti nimitettiin brasilialaisen Londrinan yliopiston sinfoniaorkesterin (OSUEL) taiteelliseksi johtajaksi.

Colasanti on vieraillut Suomessa johtaen muun muassa Emäsalon musiikkijuhlilla ja pariin otteeseen Oulun Vanhan Musiikin festivaalilla. Maurizio on nostanut unohdetun oopperasäveltäjän musiikkia esiin viime vuosina erilaisissa tapahtumissa ja vastaanotti vuonna 2013 Giuseppe Dell´Orefice -palkinnon tekemästään työstä. Colasanti esiintyy säännöllisesti Italiassa ja eri puolilla maailmaa oopperakapellimestarina. Hän tekee yhteistyötä Guardiagrelen oopperan kanssa ja johtaa oopperakoulutusta yhteistyössä Giuseppe Dell´Orefice -instituutin kanssa. Ensimmäinen oopperayhteistyö Suomessa Guardiagrelen oopperafestivaalin kanssa tehdään Hailuodossa Oulunsalo Ensemblen soittajiston ja italialaisten solistien kanssa Maurizion johdolla.

Vuonna 2015 perustettiin Giuseppe Dell’Oreficen perheen testamentin pohjalta Italian kulttuurillisten instituutioiden avulla Dell’Oreficen nimeä kantava instituutti. Toimielimen tehtävänä on palauttaa ja tuoda esille Italian musiikillista perintöä ja luoda siihen avoin pääsy tutkijoille ja yhteisöille luomalla kansainvälistä oopperasynergiaa sekä kannustaa nuoria lavalle ja esiintymään.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


2. Bachia ja revontulia (2017)

Maanantai 27.7.2020 klo 18:00 alkaen
Paikka Hailuodon kirkko. Ilmainen, verkossa.

8. Ooppera La Serva Padrona

Lauantai 4.8.2018 klo 16:00
Paikka Nuorisoseura. 20 €.

7. Maestrot kohtaavat

Lauantai 5.8.2017 klo 17:00
Paikka Hailuodon kirkko. 10 €.