Artistit

Lotta Laaksonen

viulu

Esittely

Lotta Laaksonen (os. Kuoppala) aloitti viulunsoiton Kuortaneen kansalaisopistossa viisivuotiaana. Musiikkiopiston hän suoritti Lapuan ja Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistoissa opettajanaan mm. Hilkka Rauhala. Lotta Laaksonen aloitti viulunsoiton ammattiopinnot vuonna 1998 Jyväskylässä, jossa hän kävi musiikin perusutkintolinjan ja aloitti ammattikorkeakouluopinnot, opettajanaan Dagmar Prochazka ja Anatoli Melnikov. Lotta vei opintonsa päätökseen Tampereella Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 2006 muusikoksi. Siellä hänen opettajanaan toimi Ari Angervo. 

Laaksonen on soittanut Seinäjoen kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfonian ja PIRAMK/Musiikin sinfoniaorkesterin solistina ja osallistunut mm. Ilja Grubertin ja Kaija Saariketun mestarikursseille. Lotta Laaksonen on soittanut useissa kamarimusiikkikokoonpanoissa ja on osallistunut sekä Uusi Helsinki -kvartetin kamarimusiikkiperiodeille että Kuhmon kamarimusiikkikurssille opettajinaan mm. Petri Aarnio, Marko Ylönen ja John Storgårds.

Nykyään Lotta on erittäin aktiivinen kamarimuusikko ja häntä voi kuulla säännöllisesti mm. Tampere Filharmonian kamarimusiikkisarjassa Faunin Iltapäivä.

Laaksonen on ollut sinfoniaorkesteri Vivon pitkäaikainen jäsen ja toimi orkesterin konserttimestarina vuosina 2003–2007. Tampere Filharmoniassa Lotta on soittanut ykkösviulun tuttisoittajana vuodesta 2008. Hän on myös soittanut monissa eri produktioissa Tampereen Työväen Teatterissa teatterimuusikkona vuodesta 2006 lähtien, oli mukana mm. Sirkkun Peltolan Lämminveriset-näytelmässä, jonka kanssa pääsi esiintymään Washingtonin Lincoln Centerin lavalla. Lotta toimii tällä hetkellä Tampere Chamberin ja Haapaveden kamariorkesterin konserttimestarina.

(Valokuva © Tiia-Mari Tervaharju)

Esiintymiset Musiikkipäivillä


9. Maestrot kohtaavat

Lauantai 30.7.2022 klo 19:00
Paikka Hailuodon kirkko. 20 €.

2. TEMA 10 vuotta

Tiistai 26.7.2022 klo 19:00
Paikka Hailuodon kirkko. 20 €.

10. Maestrot kohtaavat

Lauantai 31.7.2021 klo 17:00
Paikka Hailuodon kirkko. 20 €.

5. Takaumia

Keskiviikko 28.7.2021 klo 19:00
Paikka Hailuodon kirkko. 20 €.