Artistit

Kusti Vuorinen

säveltäjä

Esittely

Kusti Vuorinen (s. 1974) toiminut musiikinalan ammattilaisena noin 30 vuotta. Hänen erityisosaamistaan on vanha tanssimusiikki sekä teatteri- ja elokuvamusiikin säveltäminen. Hän soittaan mielellääni myös jazzia, kuubalaista musiikkia sekä muita karibian musiikkityylejä, instrumentteinaan piano, haitari, sähköurut ja lyömäsoittimet. Ammattimuusikkona Kusti on keikkailut vuosien varrella noin 20 eri yhtyeen kanssa Suomessa ja ulkomailla.

Vuorisen keskeisimmät esiintymiskokoonpanot ovat olleet: Tampo, Rakka, Markku Peltola & Buster Keaton orkesteri, Faarao Pirttikangas & Nubialaiset, Trio Nautilus, Tuonenlehto-orkesteri, Konsta Kusti & Faarao (KoKuFa), Suurin Onni, Horisontti, Wavy Grawy, New Garden Orchestra.

Vuorinen on säveltänyt teatterimusiikkia mm. Teatteri Takomolle ja Vehkajärven Kesäteatterille, ja elokuvamusiikkia mm. Katariina Lillqvistin Radio Dolores kuunnelmaan ja elokuvaan. Teatteri Takomon Jääkuvia kuunnelmaan ja Radio Dolores elokuvaan tehdyt sävellykset ovat myös kansainvälisesti palkittuja.

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on taiteilija tehnyt omaa musiikkia kymmenen levyn verran. Näiden lisäksi hän on  ollut mukana tekemässä muita levyjä eri yhtyeiden kanssa. Työskentelyhistoriaa on myös Kuhmalahden Rantajazzeilla (2004–2018) ja Tervaniemi Rock -festivaaleilla (2008–2015) taiteellisena johtajana. Musiikin ohessa Kusti tekee soitinrakentamista, kuvataidetta ja puuveistoksia. Hänellä on ollut kuvataidenäyttelyitä Mikkolan navetassa Luopioisissa, Tampere Underground -yhteisnäytelyssä ja Galleria Väinölässä Varkaudessa. Tällä hetkellä hänen teoksiaan voi nähdä Tampereen taidemuseon kiertonäyttelyssä Pirkanmaan julkisissa tiloissa.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Kusti Vuorinen esiintyy tulevassa tapahtumassamme:


Tulta ja tunnelmointia (2024)

Aiemmin hän on esiintynyt tapahtumassamme:


Hailuoto Folk 1/2 (2021)