Artistit

Jonathan Roozeman

sello

Esittely

Sellisti Jonathan Roozeman opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa prof. Martti Rousin johdolla. Hän saavutti vain 12-vuotiaana semifinaalipaikan ja erikoispalkinnon Turun (2010) ja Paulon (2013) sellokilpailussa ja Gaspar Cassadon kilpailussa Japanissa (2013). Vuonna 2012 hän voitti toisen palkinnon Amsterdamissa ’Nationaal Celloconcoursissa’ nuorimpana osallistujana koskaan. Kuudes sija kansainvälisessä Tchaikovsky-kilpailussa loi välittömästi lukuisia soolo- ja resitaalikonsertteja, esimerkiksi Valery Gergievin ja Mariinsky Teatterin orkesterin kanssa Mikkelin ja Turun musiikkijuhlilla. Myös lukuisat muut konserttijärjestäjät ovat kutsuneet hänet soittamaan konserttisarjoihin ympäri maailmaa, kuten Pietariin, Lontooseen, Chicagoon, Italiaan, Turkiin sekä Itävaltaan. Hän saavutti myös ensimmäisenä suomalaisena finaalipaikan arvostetussa Naumburg-kilpailussa New Yorkissa  lokakuussa 2015.

Hän on pienestä pitäen soittanut ammatti- ja opiskelijaorkestereiden solistina, joista mainittakoot Mariinsky teatterin orkesteri, Pietarin Filharmoonikot, Radion Sinfoniaorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Porin Kaupunginorkesteri ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Valery Gergievin, Nikolay Alekseevin, Sakari Oramon ja Jukka-Pekka Sarasteen kanssa. Vuodesta 2010 hän on toiminut aktiivisena kamarimuusikkona festivaaleilla eri puolilla Eurooppaa.

Jonathan soittaa Suomen Kulttuurirahaston myöntämällä italialaisella David Tecchler sellolla (1707) ja ulkomaalaisen mesenaatin lainaamalla Dominique Peccatte arvojousella.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


6. Mestarit ja kisällit

Lauantai 1.8.2015 klo 17:00
Paikka Hailuodon kirkko. Liput ovelta 10 €.

3. Pieni yösoitto

Perjantai 31.7.2015 klo 21:00
Paikka Hailuodon kirkko. Liput ovelta 10 €.