Artistit

Johanna Kemppainen

laulu

Hailuotolainen Johanna Kemppainen on Madetojan musiikkilukion musiikin lehtori. Hän on valmistunut ylioppilaaksi Kaustisen musiikkilukiosta vuonna 1981 ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1990. Hän on työskennellyt Havukosken koululla Vantaalla 1990–2001.

Johanna on tehnyt erilaisissa musiikkiprojekteissa yhteistyötä esimerkiksi Suomen kansallisoopperan kanssa. Hän on ollut Havukosken koulun kanssa mukana kansainvälisissä Write an Opera- ja Creating Original Opera -projekteissa. Vuonna 2001 siirryttyään Madetojan musiikkilukioon hän toi oppisuunnitelmaan uusia kursseja. Hän kehitti laulun ja soiton kursseja toiminnallisuuden ja yhteisöllisyyden periaattein, mukaan lukien ykkösen esittelykonsertti ”Norsunkääntö”. Musikaalit valmistuvat Creating Original Opera -tekniikalla, jonka tuloksena syntyy aina ryhmän näköinen musikaali. Siinä opitaan ennen kaikkea sitoutumista: jos olet poissa, koko ryhmän toiminta kärsii.

Madetojan musiikkilukion sekakuoro ja sen konsertit ovat Johannan sydänkäpyjä. Cherubinin Requiem sai kantaesityksensä Oulussa vuonna 2010. Sen lisäksi kuoro on useasti esittänyt Mozartin Requiemia ja Orffin Carmina Buranaa Oulussa, muualla Suomessa ja ulkomailla.

Johannalle on tärkeää, että kuuluisaa ”Madetojan henkeä” ylläpidetään edelleen. Hän toteaa:

”Ei ole itsestään selvää, että kouluun syttyy yhteishenki, sitä täytyy kannustaa, näyttää omalla esimerkillään, miten työskennellään ilon kautta, laadusta tinkimättä. Näin Madetojan henki pidetään elossa ja toisinnetaan uusille sukupolville.”

Kemppainen on mukana myös oululaisessa opettajista koostuvassa OuluSeSoi-ryhmässä, joka kokoontuu säännöllisesti musisoimaan, säveltämään ja sanoittamaan.

Valokuva © Hennamaria Rantakeisu.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Johanna Kemppainen on esiintynyt 2 tapahtumassamme:


Hailuoto Folk (2023)
Arvon alotus (2022)