Artistit

Jerry Ala-Leppilampi

laulaja-lauluntekijä

Esittely

”Lapsuuteni oli musiikin ympäröimä. Oman musiikkini synty on elämässä itsessään: sen suurissa kysymyksissä ja vastauksissa. Minulle juuri oma kappale Katsotaan Toisiimme kiteyttää musiikin merkityksen: me voimme valita hyvin usein oman elämämme suunnan. Sen, annammeko periksi vai yritämmekö etsiä hyviä ratkaisuja, elämän eheyttäjiä ja voiman antajia. Minulle musiikki, sanat ja sävelet yhdessä ovat kuin ihmissuhde ja sen eri vaiheet. Katsotaan Toisiimme kertoo minun elämäni arvomaailman syvimmän viestin: ei anneta periksi, tuetaan toisiamme vuorotellen ja pysytään yhdessä kiittäen toisiamme, toistamme tukien.”

Jerry Ala-Leppilampi, alias JerryA, aloitti esiintyvän taiteilijan uransa 15-vuotiaana Sievin Markkulan nuorisoseurantalolla. Bändi oli silloin Jerry & The Sliders. Samalla yhtye oli 1979 Suosikki-lehden Rock-Kuningas-loppukilpailussa Helsingin Kulttuuritalolla, missä se sijoittui viidenneksi.

Jerry levytti vuosina 1983–1984 CBS-levy-yhtiölle kaksi singleä – Nyt Tanssitaan ja Naurun Taika.

Jerry & The Line Up -yhtye kiersi vuonna 1985 mukana Suosikki-lehden Miss Young Finland -kiertueella. Toisena solistina mukana oli Anja Niskanen.

Jerry & The Cotton Boys oli perinteiseen jazz-musiikkiin keskittynyt orkesteri, joka kävi muun muassa Pori Jazzeilla esiintymässä vuonna 1993.

Ala-Leppilampi on esiintynyt trubaduurina viimeiset 23 vuotta tehden joka vuosi 50–60 keikkaa. Artistinimellään JerryA hän julkaisi kesäkuussa 2021 oman singlensä kahdella eri kielellä (Katsotaan Toisiimme/Tell Me) Spotifyssa.

Jerry julkaisi kesällä 2022 oman kappaleensa Dream Your Dreams, joka on omistettu Ukrainalle. Kappaleesta tehtiin musiikkivideo, jonka lauluosuudet kuvattiin Hämeenlinnassa ja taiteellinen toteutus sekä editointi tehtiin Kiovassa, Ukrainassa. Laulu on julkaistu YouTubessa, Spotifyssa ja iTunessa. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Jerry. Sovitus ja kitarat ovat Ville Nurmen käsialaa.

Päivätyönään Jerry myy BMW-autoja Bavaria Laakkosella Helsingin Herttoniemessä.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Jerry Ala-Leppilampi on esiintynyt tapahtumassamme:


Coveria ei jätetä (2023)