Artistit

Ilmari Räikkönen

piano

Esittely

Ilmari Räikkönen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa professori Liisa Pohjolan johdolla ja suoritti pianodiplomin erinomaisin arvosanoin vuonna 2002. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Josè Riberan, Niel Immelmannin ja Nina Svetlanovan mestarikursseilla. Lisäksi hän on opiskellut jazzmusiikkia Espoon musiikkiopiston Ebelissä pop/jazzlinjalla mm. Erik Siikasaaren johdolla. Räikkönen on työskennellyt Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla vuodesta 2002 lähtien.

Räikkönen on arvostettu lied-pianisti, jonka yhteistyö oopperalaulaja Jorma Hynnisen kanssa alkoi jo nuorena. Muita lied-opettajia ovat olleet Ilmo Ranta, Gustav Djupsjöbacka, Hartmut Höll ja Roger Vignoles. Hynnisen lisäksi Räikkösen laulajapartnereista mainittakoon mm. Marjukka Tepponen, Ville Rusanen, Johanna Rusanen-Kartano sekä Hannu Jurmu.

Kotimaisista liedkilpailuista Ilmari Räikkönen on voittanut Kokkolan lied-duokilpailun vuonna 1999 Markus Niemisen kanssa, Erkki Melartin lied-duokilpailun vuonna 2002 Ville Rusasen kanssa sekä pianistina Kangasniemen lied-pianokilpailun vuonna 2001. Lisäksi Räikkönen on työskennellyt pianistina kaikissa kotimaisissa merkittävissä laulukilpailuissa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hän on pitänyt soolopiano- ja liedkonsertteja Euroopan lisäksi Yhdysvalloissa ja Japanissa.

Klassisen ohjelmiston lisäksi Räikkönen on menestynyt jazzin ja kevyen musiikin puolella monissa eri kokoonpanoissa. Hän toimii myös tuottajana Louhi Productions -tuotantoyhtiössä ja esiintyy pianistina lukuisilla eri äänitteillä ja Ylen nauhoituksilla.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Ilmari Räikkönen on esiintynyt tapahtumassamme:


Einojuhani Rautavaara Memorial (2018)