Artistit

Heikki Orama

basso

Esittely

Heikki Orama on suomalainen bassolaulaja, joka aloitti laulajanuransa Cantores Minores -poikakuorossa vuonna 1962. Sibelius-Akatemiasta hän valmistui vuonna 1978 Pekka Salomaan oppilaana. Samana vuonna hän sai toisen palkinnon Lappeenrannan laulukilpailuissa ja tunnustuspalkinnon Timo Mustakallio -laulukilpailussa. Opintojaan Orama on täydentänyt mm. Luigi Riccin ja Kim Borgin johdolla.

Heikki Oramalla oli solistikiinnitys Suomen Kansallisoopperaan vuosina 1978–1980, minkä jälkeen hän työskenteli kymmenen vuotta Saksan oopperataloissa. Hän on vieraillut usein Suomen Kansallisoopperassa, samoin monilla kotimaan merkittävillä musiikkijuhlilla. Oraman ohjelmisto sisältää viitisenkymmentä oopperaroolia kaikki keskeiset oratoriot ja passiot sekä laajan lied-ohjelmiston. Hän on tehnyt ooppera- ja konserttivierailuja Sveitsiin, Espanjaan, Japaniin, Yhdysvaltoihin ja Australiaan sekä lukuisia tv- ja radiotaltiointeja.

Heikki Orama toimii kirkkomuusikkona Lohjan seurakunnassa sekä Karjalohjan kivikirkon kesäkonserttien taiteellisena koordinaattorina. Vuonna 2008 Oramalle myönnettiin Director Cantus -arvonimi. Orama toimi Vuoden taiteilijana 2014 Lohjan Tenoripäivillä.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


11. Barokkimessu

Sunnuntai 5.8.2018 klo 12:00
Paikka Hailuodon kirkko. Vapaa pääsy.

3. Kevyesti keskellä iltapäivää

Torstai 2.8.2018 klo 15:00
Paikka Vanha pappila. 15 €.