Artistit

Gabriel Suovanen

baritoni

Suomalaisjuurinen Gabriel Suovanen on syntynyt Tukholmassa vuonna 1974. Hänen ensimmäinen soittimensa oli viulu, mutta laulaminen on aina seurannut mukana. Suovanen debytoi yhdeksänvuotiaana poikasopraanon osassa Oscar-teatterin NINE-musikaalissa. Tämän jälkeen hän lauloi lukuisia poikasopraanorooleja Tukholman Kuninkaallisessa Oopperassa.

Suovanen opiskeli laulua sekä Sibelius-Akatemiassa että Tukholman ooperakorkeakoulussa. Nimitys Ruotsin radion nimikkovierailijaksi kaudella 1997–1998 toi Suovaselle lukuisia konsertteja ja nauhoituksia. Hän on menestynyt useissa kansainvälisssä laulukilpailuissa, mukaan luettuina Timo Mustakallio -laulukilpailun voittaminen 1998 sekä Mirjam Helin -laulukilpailun kolmas sija 1999. Hän on myös ensimmäisen Karita Mattila -palkinnon vastaanottaja vuonna 2000.

Gabriel Suovanen on vieraillut kaikissa Pohjolan merkittävimmissä oopperataloissa sekä useissa eurooppalaisissa oopperataloissa. Oopperatyönsä lisäksi Suovanen on aktiivinen konserttisolisti ja liedlaulaja sinfoniaorkestereiden solistina. Gabriel on tehnyt useita levytyksiä Ondine-levymerkille. Hän on levyttänyt myös mm. Sibeliuksen lauluja BIS-levymerkille sekä ollut mukana lukuisissa ooperalevytyksissä.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Gabriel Suovanen on esiintynyt tapahtumassamme:


Suomalaisen musiikin ilta (2017)