Artistit

Fabian Müller

säveltäjä

Esittely

Sveitsiläisen säveltäjä Fabian Müllerin teoksia on esitetty aikamme suurien muusikoiden kuten David Zinmanin, Andris Nelsonsin, sir Roger Norringtonin, Christopher Hogwoodin, Steven Isserlisin ja monien muiden toimesta maineikkaissa saleissa kuten New Yorkin Carnegie-sali, Zürichin Äänisali, Pietarin Filharmonian sali, Teatro Colon ja Stuttgartin Beethoven-Laulusali.

Müller on säveltänyt toimeksiantoja Luzernin festifaalille, Interlaken-musiikkijuhlille ja Norjan Vestfold Festspillenelle. Hänen sävellyksiään on esitetty Ranskassa La Chaise Dieux -festivaalilla, Coloradossa Aspen-festivaalilla, Argentiinassa Internacional de Ushuaia -festivaalilla ja monilla muilla musiikkijuhlilla.

Lontoon Filharmonia (David Zinmanin johdolla), Kuninkaallinen Filharmonia, the Petersen Quartet Berlin kuten myös Zürichin Kamariorkesteri ovat levyttäneet Fabian Müllerin teoksia merkeille kuten ARS Production, Col legno, Capriccio ja Musiques Suisses.

Fabian Müller aloitti uransa sellistinä (opiskellen Claude Starcken oppilaana Zürichin Konservatoriossa) mutta siirtää yhä enemmän energiaansa sävellystyön pariin. Fabianin ensimmäinen sävellysopettaja oli Josef Haselbach (Zürichin Konservatoriossa). Müller käytti vieraili vuosia Aspenin-musiikkijuhlilla (Coloradossa), jossa hän opiskeli George Tsontakisin, Jacob Druckmanin ja Bernard Randsin kanssa. Vuonna 1996 Müller voitti Aspen-musiikkijuhlien Jacob Druckman -orkesterisävellyspalkinnon. Vuonna 2006 hän sai Zürichin maakuntapalkinnon kaikesta siihenastisesta sävellystyöstään. Vuonna 2012 hän sai Zollikon-taidepalkinnon ja 2016 Sveitsin hallitus nimitti hänet sveitsiläisen musiikkipalkinnon (Swiss Music Award) saajaksi.

Sävellystoimintansa ohessa Fabian on hyvin kiinnostunut kansojen ja kulttuurien tutimuksesta. Hän valmisteli vuosivälillä 1991–2002 Hanny Christien -kokoelman julkaisemista: teos on 10-osainen sveitsiläisen kansanmusiikin kokoelma, jossa on yli kymmenen tuhatta 1800-luvun sävelmää, joista Sveitsin perinteisen musiikin uusi aikakausi aikoinaan kehittyi.

www.swisscomposer.ch

Esiintymiset Musiikkipäivillä


6. Hailuoto Folk

Lauantai 5.8.2017 klo 12:00
Paikka Gallerian piha. Vapaa pääsy.

7. Maestrot kohtaavat

Lauantai 5.8.2017 klo 17:00
Paikka Hailuodon kirkko. 10 €.

1. Rakastan elämää

Torstai 3.8.2017 klo 15:00
Paikka Vanha pappila. 10 €.