Artistit

Anna Westerlund

sello

Esittely

Anna Westerlund aloitti sellonsoiton Itä-Helsingin musiikkiopistossa vuonna 2004 opettajanaan Taru Aarnio. Opinnot jatkuivat nuorisokoulutuksen kautta Sibelius-Akatemiaan, jossa hän tällä hetkellä opiskelee Timo Hanhisen johdolla.

Vuonna 2014 Anna perusti viulisti Tuulia Heron ja pianisti Maria Hämäläisen kanssa Trio Fermo -yhtyeen, joka on saavuttanut ensimmäisen palkinnon mm. kansainvälisessä Savshinsky-kilpailussa Pietarissa 2017. Anna on soittanut paljon kamarimusiikkia myös ammattimuusikoiden, mm. Liisa Pohjolan, Antti Tikkasen, Sergey Malovin, Konstantin Boginon ja Minna Pensolan kanssa. Soolosellistin tehtävässä Anna on ollut Helsingin Juniorijousissa ja Jean Sibelius -orkesterissa. Syksyllä 2016 hänet valittiin koesoiton kautta Musiikkitalon Orkesteriakatemiaan ja soitti syyskaudella Radion sinfoniaorkesterin riveissä kolme konserttiviikkoa. Anna on esiintynyt Wegelius-kamariorkesterin ja Sipoon kamariorkesterin solistina, sekä Turun filharmonisen orkesterin kanssa, kun ylsi finaaliin Turun XIII sellokilpailussa helmikuussa 2018.

Nykyään Annan näkee usein sekä Helsingin kaupunginorkesterin että Radion sinfoniaorkesterin riveissä. Mestarikursseilla Annaa ovat inspiroineet mm. Marko Ylönen, Pieter Wispelwey, Paavo Pohjola, Ivry Gitlis, Frans Helmerson, Ralf Gothóni ja Arto Noras. Annan opintoja ovat tukeneet Pro Musica- ja Wegelius-säätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto. Hänen soittimensa on Suomen Kulttuurirahaston Claude Pierray -sello vuodelta 1714.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


8. Ooppera La Serva Padrona

Lauantai 4.8.2018 klo 16:00
Paikka Nuorisoseura. 20 €.

9. Luodolla tuulee

Lauantai 4.8.2018 klo 18:00
Paikka Hailuodon kirkko. 15 €.