Artistit

Yotam Baruch

sello

Yotam Baruch on toiminut Pfalztheater Kaiserslauternin sellon äänenjohtajana (soolosellistinä), Sinfonieorchester Wuppertalin ja Jerusalemin sinfoniaorkesterin sellon apulaisäänenjohtajana. Hän on Ben-Haim-pianotrion sellisti. Hän on toiminut Israel Contemporary String Quartetin sellistinä ja esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Yhdysvaltojen, Euroopan ja Israelin tunnetuimmissa paikoissa, kuten Carnegie Hallissa, Kennedy Centerissä, Phillips Collectionissa ja MoMA:ssa. Hän on Ben-Haim Trion perustajajäsen.

Baruch syntyi ja kasvoi Tel-Avivissa ja sai varhaiskasvatuksensa Tel Avivin konservatoriossa ja Thelma Yellinin taidelukiossa. Hän opiskeli Tel Avivin yliopistossa Michael Khomitserin johdolla, Baltimoren Peabody-konservatoriossa Amit Peledin johdolla ja Indianan yliopiston Jacobs-musiikkikoulussa mestarisellisti ja opettaja Janos Starkerin johdolla.

Yotam on osallistunut useille festivaaleille, kuten Music@Menlo, Musicorda, Santa-Fe Chamber Music Festival, The Perlman Chamber Music Workshop Perlman-ohjelmassa ja West-Eastern Divan Workshop, jossa hän soitti maestro Daniel Barenboimin johdolla.

Baruch on levyttänyt Meridian- ja Centaur-levymerkeille sekä israelilaiselle Voice of Music -radiokanavalle ja Indianan WFIU-radiolle.

Kamarimuusikkona hän on tehnyt yhteistyötä viulistien Itzhak Perlman, Joshua Bell ja Guy Braunshtein, klarinetistien David Krakauer ja Giora Feidman, sellistien Laurence Lesser ja Paul Katz sekä laulaja Bobby McFerrinin kanssa.

Baruch on saanut stipendin Amerikka-Israel-kulttuurisäätiöltä vuodesta 1995 lähtien. Hän voitti ensimmäisen palkinnon sekä vuoden 2005 Baltimore Music Club -kilpailussa Towsonissa, Marylandissa että vuoden 2009 Matinee Musicale -kilpailussa Indianapolisissa, ja hän on saanut useita apurahoja IU Jacobs School of Musicilta, muun muassa Eva Heinitz Cello Scholarship -apurahan. Äskettäin hänet palkittiin myös National Society of Art and Lettersin Hatfield Merit Award -palkinnolla.

Indianassa sellonsoiton tohtorintutkintoa suorittaessaan Yotam opiskeli sivuaineena musiikin teoriaa. Hänen väitöskirjansa on analyysityö ”Development Sections in the String Quintets of Mozart” (”Mozartin kvintettojen kehittelyosiot”).

Sellonsoiton lisäksi Yotam on myös sovittaja, kapellimestari ja opettaja. Hän on opettanut Indianan yliopiston jousiakatemiassa, Hassadna-konservatoriossa Jerusalemissa, Tel-Hain kansainvälisillä pianomestarikursseilla, Music@Menlossa sekä Orpheus-of-Nazarethin ja Keshet Eilonin seminaareissa.

Yotam soittaa Giovanni Cavanin italialaisella sellolla, jonka hän on saanut lainaksi Baselin Maggini-säätiöltä.

(Valokuva © Yotam Baruch)

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Yotam Baruch esiintyy 2 tulevassa tapahtumassamme:


Maestrot kohtaavat (2024)
Tarinoita ja maisemia (2024)