Artistit

Susila Heath

viulu

Esittely

Susila Heath on amerikkalais-indonesialainen viulisti, joka ilmaisee itseään intohimoisesti sekä soolo- että kamarimusiikissa. Hän debytoi Royal Albert Hallissa Lontoossa ensimmäisen palkinnon voittajana 2021 Grand Prize Virtuoso International Music Competition -kilpailussa. Hän on usein saanut kiitosta lämpimästä ja sielukkaasta äänestään esiinnyttyään useissa konserttisaleissa ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikassa tarjoten yleisölleen laajaa ohjelmistoa.

Susila syntyi Yhdysvalloissa vuonna 1999 ja sai ensimmäiset viulutuntinsa kuusivuotiaana Moskovan konservatoriosta valmistuneen Pavel Feldmanin johdolla Montréalissa, Kanadassa. Heath muutti 11-vuotiaana Eurooppaan opiskelemaan Salzburgin arvostetussa Mozarteum-yliopiston nuorisokoulutuksessa Christine Maria Höllerin luokassa. Erasmus+-stipendin voittajana vuonna 2021, sai hän mahdollisuuden opiskella vuoden ajan Pariisin konservatoriossa professori Michaël Hentzin kanssa.

Susila suorittaa vuonna 2023 taiteiden kandidaatin tutkintoa Mozarteumin yliopistossa Salzburgissa professori Harald Herzlin johdolla. Lisäksi Susilaa ovat ohjanneet arvostetut viulistit ja professorit kuten Maxim Vengerov, Meesun Hong Coleman, Mark Zelmanovich, Jela Špitkova ja Irina Goldstein. Innokkaana kamarimuusikkona hänet on kutsuttu esiintymään useille musiikkifestivaaleille, kuten Kronberg Academyn Mit Musik Miteinanderilla Saksassa ja Vermont Mozart -festivaalille.

Susila on saanut valmennusta Sándor Végh -kamarimusiikki-instituutissa Salzburgissa, Wienin pianotrion, Minetti Quartettin, Kuss Quartettin, Quatuor Mosaïquesin ja Hagen Quartetin jäseniltä. Yhdessä sisarustensa Dhyani Gyllingin ja Riana Heathin kanssa hän on esiintynyt Euroopassa ja Yhdysvalloissa vuodesta 2020 lähtien yhtyeellä ”Eucharis Strings”, joka on omistautunut esittämään ympäri maailmaa sävellettyjä teoksia.

Kuva © Foto August.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Viulujen viemää

Maanantai 24.7.2023 klo 18:00
Paikka Hailuodon Nuorisoseura. 20 €.