Artistit

Sinikka Ala-Leppilampi

viulu, alttoviulu

Esittely

Sinikka Ala-Leppilampi on Oulun seudulla laajasti vaikuttava viulupedagogi sekä perustamansa Oulunsalo Ensemblen taiteellinen johtaja ja konserttimestari. Tällä hetkellä hän opettaa viulunsoittoa, kamariorkesterisoittoa ja näppärisoittoa Oulun konservatoriossa Oulunsalon toimipisteessä.

Ala-Leppilampi on opiskellut viulunsoittoa muun muassa Mauno Järvelän, Tuomas Haapasen ja Jari Valon johdolla sekä alttoviulua Juha Kankaan oppilaana. Orkesterimuusikon tutkinnon hän suoritti Kokkolassa 1987, opettajan tutkinnon Oulun Konservatoriossa 1997 ja lisäkoulutuksena  Oulun ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin tutkinnon 2014. Lisäoppia vuosien varrella hän on hankkinut Reijo Tunkkarin, Yuko Morin, Igor Bezrodnyin ja Eli Gorenin tunneilta sekä Monica Huggetin barokkiviulukursseilta ja Jorma Panulan kapellimestarikurssilta.

Barokin ajan musiikin erilaisiin fraseerauskäytäntöihin hän on tutustunut 1980-luvun alkupuolella Kokkolassa Juha Kankaan johdolla ja sittemmin barokkiviulun varressa vuodesta 1989   vanhaan musiikkiin perehtyneiden kollegojen ja yhtyeiden kanssa.

Orkesterimuusikkona Sinikka Ala-Leppilampi on toiminut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, Lapin kamariorkesterissa, Tampereen kaupunginorkesterissa, Suomalais-virolaisessa barokkiorkesterissa sekä ollut La Tempesta -kamariorkesterin jäsen vuodesta 1998 lähtien.

Ala-Leppilampi on toiminut viulunsoitonopettajana Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa, Lapin Musiikkiopistossa, Pirkanmaan Musiikkiopistossa, Oulunsalon Taidekoulussa (1997-2014) sekä Limingan musiikkiopistossa. Hän on myös Suomen Vanhan Musiikin liiton sekä Oulun Vanha Musiikki -yhdistyksen perustajajäseniä. Sinikalle myönnettiin toukokuussa 2017 Pro Musica -säätiön apuraha taiteelliseen työskentelyyn.

Hailuodon Musiikipäivät Sinikka perusti yhdessä Markojuhani Rautavaaran kanssa vuonna 2015.

Yhteisöllisyys ja mestari-kisälliperiaate pohjustavat Ala-Leppilammen kaikkea musiikillista toimintaa.

 

Oulunsalo Ensemble

Oulunsalo Ensemble ry. on ammattimuusikoista koostuva, yhtyesoitonopiskelijoita kouluttava orkesteri Oulun seudulla. Siinä opiskelijat soittavat ammattilaisten kanssa oppien niin sanotulla mestari-kisälliperiaatteella hyvää yhteismusisointia. Sinikka Ala-Leppilampi perusti yhtyeen omista oppilaistaan ja alueella vaikuttavista kollegoista ja on toiminut alusta alkaen sen taiteellisena johtajana sekä konserttimestarina. Virallisen nimen orkesteri sai 2007.

Oulunsalo Ensemble toimii tarpeen mukaan niin kamariorkesteri-, sinfonietta- kuin pienyhtyekokoonpanoinkin. Orkesteri tekee mielellään yhteistyötä solististen esiintyjien kanssa (konsertot, kantaatit, orkesterisäestykselliset kappaleet) aina barokin ajan teoksista uusiin kantaesityksiin.

Vuodesta 2015 Oulunsalo Ensemble on toiminut Hailuodon Musiikkipäivien järjestäjänä sekä residenssiorkesterina ja järjestää myös festivaalilla toteutettujen Hailuoto Masterclass -koulutusten puitteet.

Italialaiskapellimestari Maurizio Colasantin kanssa Oulunsalo Ensemble on tehnyt yhteistyötä Oulun Vanhan Musiikin konserttisarjan alla sekä Hailuodon Musiikkipäivillä orkesterikonsertin ja oopperan parissa.

Syksyllä 2017 orkesteri vahvistettuna puhaltajilla ja lyöjillä, kantaesitti Jukka Linkolan oopperan Abrahamin pidot Liminka Areenalla kapellimestari Ville Mankkisen johdolla yhteistyönä Oamkin laulajien ja tanssijoiden kanssa. Keväällä 2018 Oulunsalo Ensemble soitti Abrahamin pitoja Helsingin Musiikkitalossa.

Oulunsalo Ensemblella ja Sinikka Ala-Leppilammella on pitkä yhteistyöhistoria Oulun Tuomiokirkkoseurakunnan ja Oulun alueen muiden seurakuntien (Oulunsalo, Tuira, Oulujoki, Kiiminki, Muhos, Liminka, Haukipudas) kanssa erilaisten kirkkomusiikkiteosten esityksissä. Uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlaa juhlistettiin Händelin Messias-oratorion kiertueella Oulun hiippakunnassa 2017 Oulun hiippakunnan oratoriokuoron kanssa Raimo Paason johdolla. Hänen johdollaan orkesteri valmistautuu myös vuoden 2022 Bachin h-mollimessukiertueelle saman kuoron kanssa eri puolille Suomea. Oulunsalo Ensemble tekee myös vuosittaista yhteistyötä Oulun Tuomiokirkossa Lauri-Kalle Kallungin sekä Oulunsalon  ja Tuiran seurakunnan kanttorien kanssa.

Kouluttavaa yhteistyötä orkesteri on tehnyt vuosina 2021–2022 Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun konservatorion kanssa. Tallenteet konserteista löytyvät Oulunsalo Ensemblen YouTube-kanavalta.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


10. Barokkimessu

Sunnuntai 31.7.2022 klo 12:00
Paikka Hailuodon kirkko. Vapaa pääsy.

9. Maestrot kohtaavat

Lauantai 30.7.2022 klo 19:00
Paikka Hailuodon kirkko. 20 €.

7. François Pineau-Benois & Friends

Perjantai 29.7.2022 klo 19:15
Paikka Hailuodon kirkko. 20 €.

1. Arvon alotus

Maanantai 25.7.2022 klo 19:00
Paikka Hailuodon nuorisoseura. 20 €.

12. Barokkimessu

Sunnuntai 1.8.2021 klo 12:00
Paikka Hailuodon kirkko. Vapaa pääsy.

10. Maestrot kohtaavat

Lauantai 31.7.2021 klo 17:00
Paikka Hailuodon kirkko. 20 €.

1. Kulkuri ja joutsen

Maanantai 26.7.2021 klo 19:00
Paikka Hailuodon nuorisoseura. 20 €.

11. Barokkimessu

Sunnuntai 2.8.2020 klo 12:00
Paikka Hailuodon kirkko. Ilmainen, verkossa.

10. Maestrot kohtaavat (2019)

Lauantai 1.8.2020 klo 16:00 alkaen
Paikka Hailuodon kirkko. Ilmainen, verkossa.

7. Häivähdys galanttia

Torstai 30.7.2020 klo 16:00 alkaen
Paikka Hailuodon kirkko. Ilmainen, verkossa.