Artistit

Piia Komsi

sopraano

Esittely

Koloratuurisopraano Piia Komsi on kansainvälisesti tunnustettu laulaja ääniakrobaattisten taitojensa ja harvinaisen laajan ohjelmistonsa ansiosta.

“Komsi was superb, meeting every challenge with real operatic brilliance!”

– Andrew Clements, The Guardian (Iso-Britannia)

”Piia Komsi was magnificent, a coloratura soprano with outstanding expressive skills.”

– David Tosci, OperaClick (Italia)

Komsilla on ollut kunnia kantaesittää lukuisten säveltäjien teoksia sekä Suomessa että ulkomailla, muun muassa Esa-Pekka Salosen, Vinko Globokarin, Unsuk Chinin, Liza Limin, Einojuhani Rautavaaran, Heinz-Juhani Hofmannin ja Kimmo Hakolan teoksia. Hän on laulanut New Yorkin Filharmonikoiden, Los Angelesin Filharmonikoiden, BBC London and Wales -orkesterien, Baijerin Radio-orkesterin ja Ensemble Intercontemporainin solistina ja tehnyt oopperarooleja Euroopassa ja Buenos Airesissa Teatro Colonissa.

Vuonna 2019 Piia Komsi oli ehdolla vuoden naislaulajaksi Opus Klassikin arvostetulla listalla levytyksestään ”Die schrecklich-gewaltigen Kinder” (Rolf Riehm) ja vuonna 2017 hänet palkittiin Italiassa parhaasta nykyoopperaesitysroolista (Medea/Pascal Dusapin) Abbiati-palkinnolla, joka on Italian “oopperoiden Oscar”. Hänen levytyksiään on myös palkittu muun muassa Emma-palkinnolla. Komsin uusimmat levytykset ovat Rolf Riehmin Die Schreckliche gewaltige Kinder (WERGO) ja Vinko Globokarin Exil3 (NEOS). Ehdokkuudet Opus Klassik 2019 -palkinnossa kahdessa kategoriassa Pialla on kahdessa eri kategoriassa.

Komsin vuonna 2023 ilmestynyt levy ”Soita. Kirjoita joskus. Ruf an. Schreib doch mal.” (Fuga) sisältää Heinz-Juhani Hofmannin Piialle säveltämiä sooloteoksia, jossa hän soittaa myös selloa. Kausina 2022–2023 Piia esittää pääroolit kahdessa uudessa kantaesityksessä: Paola Livorsin ooppera-tanssiteos Medusassa sekä Heinz-Juhani Hofmannin oopperassa Hypatia Aleksandrialainen.

Lisäksi Piia Komsilla on menossa levytysprojektit Anton Webernin lauluista ja hän on monitaideryhmä Exit3:n taiteellinen johtaja.

Esiintymiset Musiikkipäivillä


Piia Komsi on esiintynyt 2 tapahtumassamme:


Maestrot kohtaavat (2023)
Lintu sininen (2023)