Tapahtumat

1. Vuodenajat pallon molemmin puolin
Keskiviikko 31.7.2019
Klo 19:00
Hailuodon kirkko
15 €

6. Huilu – aamunkoitto, metsänhenki
Perjantai 2.8.2019
Klo 19:15
Hailuodon kirkko
15 €
Tutustu myös vuoden 2019 Hailuoto Masterclass -kursseihin!

Sinikka Ala-Leppilampi perusti ystävänsä Markojuhani Rautavaaran kanssa Hailuodon Musiikkipäivät loppukesällä 2015 Hailuodon kauniiseen saareen suur-Oulun kupeeseen. Kolmen päivän aikaa kuultiin klassisen musiikin konsertteja eri aikakausilta, paikallista pelimanniperinnettä niin lasten kuin aikuisten harrastajien esittämänä, trubaduurilauluja sekä barokin aaroioita. Liuta vierailevia taiteilijoita eri puolilta Suomea sekä innokas saaren talkooväki tekivät tapahtumasta ikimuistoisen. Musiikkipäivien lämmin vastaanotto suorastaan vaati Hailuodon Musiikkipäivistä vuosittaista perinnettä – ja näin tapahtuikin!

Tällä jaksaa taas koko vuoden! Tulettehan taas ensi vuonna?
Sali soi -konsertin jälkeen 2015
Parhaat musiikkijuhlat, joilla olen esiintynyt!
Vieraileva konserttimestari
Hailuodon Musiikkipäivät tunnetaan hyvin myös Helsingin seudulla!
Oopperalaulaja
Täällähän on yhtä hyvä taso kuin Helsingin Musiikkitalossa!
Esiintyjät

Sinikka Ala-Leppilampi
Sinikka Ala-Leppilampi on Oulun seudulla laajasti vaikuttava viulupedagogi sekä perustamansa Oulunsalo Ensemblen taiteellinen johtaja ja konserttimestari. Hän opettaa Oulun konservatoriossa Oulunsalon toimipisteessä viulunsoittoa, orkesterisoittoa ja näppärisoittoa Mauno Järvelän formaatilla. Orkesterimuusikkona hän on toiminut muun muassa Kokkolan Orkesterissa, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, Lapin Kamariorkesterissa toisena konserttimestarina, Suomalais-virolaisessa Barokkiorkesterissa ja La Tempesta -kamariorkesterissa.
Ala-Leppilampi toimii taiteellisena johtajana Hailuodon Musiikkipäivillä yhdessä Markojuhani Rautavaaran kanssa. Yhtyekouluttajana Sinikka noudattaa mestari-kisällimallia, joka mahdollistaa opiskelijoiden ja ammattilaisten yhteistyön. Barokin ajan musiikin erilaisiin fraseerauskäytäntöihin hän on tutustunut 1980-luvun alkupuolella Kokkolassa ja sittemmin barokkiviulun varressa vuodesta 1989. Sinikalle myönnettiin toukokuussa 2017 Pro Musica -säätiön apuraha taitelliseen työskentelyyn.
Oulunsalo Ensemble
Oulunsalo Ensemble on sekä ammattimuusikoista koostuva, että yhtyesoitonopiskelijoita kouluttava orkesteri Oulun seudulla, jossa opiskelijat saavat soittaa ammattilaisten kanssa oppien ns. mestari-kisälli periaatteella hyvää yhteismusisointia. Sinikka Ala-Leppilampi perusti yhtyeen omista oppilaistaan ja alueella vaikuttavista kollegoista 2004 ja on toiminut alusta alkaen sen taiteellisena johtajana sekä konserttimestarina. Virallisen nimen orkesteri sai 2007. Orkesteri on tehnyt kouluttavaa yhteistyötä Suomalaisen Barokkiorkesterin kanssa perustason opiskelijoiden kouluttamisessa ja tarjonnut ammattiopiskelijoille mahdollisuuden oppia nopeaa omaksumista periodityöskentelyn muodossa sekä mahdollisuuden saada soittaa solistina opintojen loppuvaiheessa. Oulunsalo Ensemblella on pitkä yhteistyöhistoria Oulun Tuomiokirkkoseurakunnan ja Oulun alueen muiden seurakuntien kanssa vuodesta 1997 erilaisten kirkkomusiikkiteosten esityksissä. Syksyllä 2017 orkesteri kantaesitti Jukka Linkolan oopperan Abrahamin pidot Liminka Areenalla yhteistyönä Oamkin laulajien ja tanssijoiden kanssa sekä keväällä 2018 Helsingin Musiikkitalossa, sekä juhlisti reformaation 500-vuotisjuhlaa Händelin Messias-oratorion kuuden konsertin kiertueella Oulun hiippakunnassa syksyllä 2017 Raimo Paason johdolla. Maurizio Colasantin kanssa yhteistyö käynnistyi 2014.
Oulunsalo Ensembleen kutsutaan soittajat, kapellimestarit sekä solistit henkilökohtaisesti jokaiseen konserttiprojektiin taiteellisen johtajan päätöksellä. Orkesterin repertuaari sisältää aikakaudet barokista nykypäivään.
Orkesteri valmistautuu vuoden 2020 Bachin h-mollimessun kiertueelle Raimo Paason johdolla ja ottaa uusia opiskelijoita mukaan kehittämään hyvää yhtyesoittotaitoa.

Markojuhani Rautavaara
Markojuhani Rautavaara (s. 1960) on suomalainen lauluntekijä, muusikko ja äänitaiteilija, joka on julkaissut jo toistakymmentä omaa äänitettä sekä vieraillut luikuisilla toisten tekemillä. Hän toimii musiikin saralla monitoimimiehenä aina shamaanirummun rakentamisesta sanoituskurssien vetämiseen. Mitä erilaisimpien soittimien taitajana hän toimii lisäksi musiikkiohjaajana erityisryhmille. Markojuhani toimii äänittäjä-tuottajana omassa Chihuahua-studiossaan tuottaen omien projektiensa lisäksi myös äänitteitä muun muassa Turenki Records -yhtiölle. Markojuhani esiintyy aktiivisesti yksin ja yhtyeensä, WorldOrchestran kanssa sekä vaikuttaa myös kitaristina Irish Caps yhtyeessä. Markojuhani on Hailuodon Musiikkipäivien toinen taiteellinen johtaja.

Trio WaCava
Trio WaCava sai alkunsa syksyllä 2016, kun kolme pääkaupunkiseudulla toimivaa huilistiystävystä päättivät yhdistää voimansa. Johanna Salminen, Johanna Pitkänen ja Hanna Tissari tuntevat toisensa jo opiskeluajoilta Sibelius-Akatemiasta, josta kaikki kolme ovat valmistuneet diplomihuilisteiksi ja musiikin maistereiksi.
Trio WaCavan lähtökohtana oli alusta pitäen tehdä nautittavaa, mielenkiintoista ja omannäköistä kamarimusiikkia, jossa päästäisiin yhdistämään yhteinen musiikillinen visio – kuitenkin kunnioittaen trion kolmen jäsenen omia persoonallisuuksia. Tästä syntyy herkullinen, elävä ja yllättävä lopputulos, joka on täynnä erilaisia sävyjä. Trio WaCavan tavoite on tehdä musiikkia huolella ja heittäytyen. Yhtyettä on kiitelty taidokkaasta soitosta, taianomaisesta yhteissoinnista ja mieleenpainuvista ja mielenkiintoisista konserttiohjelmista.
Trio WaCava on konsertoinut muun muassa Porvoon, Tapiolan, Nurmijärven, Inkoon, Raaseporin, Hartolan, Someron ja Salon seurakuntien kesäkonserttisarjoissa, Suomen Huiluseuran tukikonserteissa, Musiikkitalon Kesäkonserttisarjassa, Kamari ry:n Kamariklubifestivaalilla ja Suomenlinnan Viaporin Kekri -festivaaleilla. Syksyllä 2017 Trio WaCava järjesti Hietsun Paviljongissa taideprojektin "Ink!".
Hanna Tissari on Nastolasta kotoisin oleva huilisti. Hän valmistui vuonna 2013 Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi ja diplomihuilistiksi. Tissari opettaa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja konsertoi tällä hetkellä eri puolilla pääkaupunkiseutua ja valmistelee jatkotutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Kamarimusiikki on hänen sydäntään lähellä niin klassisessa kuin kansanmusiikissakin ja Tissari onkin konsertoinut lukuisilla kansainvälisillä kansanmusiikin ja -tanssin festivaaleilla. Suomen huiluseuran julkaiseman Huilisti-lehden päätoimittajana Tissari toimi vuosina 2014–2016.
Johanna Pitkänen on Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri, diplomihuilisti ja huilunsoitonopettaja. Hän soittaa useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa, toimii freelance-muusikkona sekä päätoimisena tuntiopettajana Itä-Helsingin musiikkiopistossa.
Johanna Salminen on Vantaalta kotoisin oleva diplomihuilisti, joka valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, esittävän säveltaiteen osastolta vuonna 2010. Opintojaan hän on täydentänyt useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Andras Adorjan, William Bennet ja Patrick Gallois. Salminen toimii tällä hetkellä huilunsoitonopettajana Keski-Vantaan ja BBG-musiikkiopistoissa. Keski-Vantaan musiikkiopiston rehtori hän on ollut vuodesta 2015 lähtien. Opetustyön ohella Salminen konsertoi kamari- ja orkesterimuusikkona; Sipoon orkesterin huilistina sekä huilutrio WaCavan jäsenenä. Suomen huiluseuran julkaiseman Huilisti-lehden toimituskuntaan hän on kuulunut vuodesta 2015.

Mika Orava
Mika Orava on soittanut pianoa yli 60 000 tuntia. Hän aloitti pianonsoiton kahdeksanvuotiaana ja välillä 2002–2008 ei koskenut pianoon juuri lainkaan. Hän on siis soittanut pianoa soittojaksojensa aikana keskimäärin 5,5 tuntia päivässä. Puolen elämän mittaisen henkisen kehittymisen polulla hän kuitenkin kokee saavuttavansa taiteellisen ilmaisunsa aitoa ydintä vasta näinä päivinä.
Orava valmistui Sibelius-Akatemiasta (2002), Kuvataideakatemiasta (2007) ja suoritti eMBA:n (2007). Hän on toiminut business coachina 14 vuoden ajan, mutta rajaa työnsä tiukasti, sillä haluaa panostaa koko kapasiteettinsa henkiseen kasvuun, taiteeseen ja pianonsoittoon.
- Pianoresitaali J.S.Bach & Schubert, Conwey Hall, Lontoo, 2018
- Yli 500 pianoresitaalia ja lukuisia kamarimusiikki ja lied-konsertteja Suomessa, Ruotsissa, Englannissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Italiassa, Saksassa.
- Franz Schubert: Die Schöne Müllerin, Jorma Hynnisen kanssa 2001, Imatran konserttihovi.
- Franz Schubert: Winterreise 2000 Janne Kaksosen kanssa. Yli 20 julkista konserttia. Lukuisia esityksiä Winterreisesta pianolla ja eri instrumenteilla ja eri laulajien kanssa.

Harri Laakkonen
Harri Laakkonen on oululainen musiikin harrastaja joka pääinstrumenttinsa pianon soiton ohella säveltää ja sovittaa musiikkia sekä soittaa tarvittaessa vaikkapa cembaloa, harmoonia tai pianohaitaria. Cembalistina Laakkonen on esiintynyt muun muassa Oulun Yliopiston Kamariorkesterin, Oulunsalo Ensemblen ja Haapaveden Kamariorkesterin kanssa. Pianistina hän on viime aikoina toiminut aktiivisimmin Oulu Big Bandin ja Manteque Quartetin riveissä.

Paulus Sipilä
Kontratenori Paulus Sipilä (s. 1990) opiskelee laulua Virve Karénin johdolla Oulun konservatoriossa. Aiemmin Sipilä on esiintynyt mm. Oulun vanhan musiikin festivaaleilla, Haapaveden Wanhan musiikin tapahtumassa sekä lukuisissa yksittäisissä konserteissa. Sipilä on mukana myös Singet Ensemble -lauluyhtyeessä. Sipilää kiehtoo erityisesti vanha musiikki ja hän on hionut osaamistaan vanhan musiikin spesialistien kuten tenori Anders J. Dahlinin, sopranista/tenori Charles Barbierin sekä kontratenori Teppo Lampelan mestarikursseilla. Sipilä on esiintynyt mm. Oulunsalo Ensemblen, OKKO-orkesterin ja pienempien soitinyhtyeiden solistina. Aiemmin Sipilä on Keski-Pohjanmaan konservatoriossa opiskellut laulua sekä suorittanut musiikin perustason pääaineenaan sello. Hän on ollut mukana useissa eri laulukokoonpanoissa. Sipilä on koulutukseltaan myös arkkitehti.

Texas Roses
Texas Roses soittaa kantria Hank Williamsin ja Johnny Cashin hengessä. Bändin omia kappaleita on levytetty muutamaan otteeseen Oulu Folkin albumeille. Keikkoja löytyy Tyrnävän Perunamarkkinoilta Haapavesi Folkkiin ja Kaajanin Runoviikoille, lavoja ja klubeja Oulussa ja muualla. Bändissä soittavat Antti Kuusela (rummut), Ari Kivelä (basso), Harri Laakkonen (piano, haitari), Kari Suvilehto (kitara) ja Pirjo Suvilehto (laulu, kitara. Kuvassa).

Hannu Hirvelä
Hannu Hirvelä on suorittanut konservatorion jatkotutkinnon vuonna 1990 opettajanaan Risto Kyrö. Hän on täydentänyt opintojaan useiden kotimaisten ja ulkomaisten pianistien mestarikursseilla. Oulun Konservatorion opettajakuntaan Hannu on kuulunut vuodesta 1987. Nykyisin hän toimii pianonsoiton yliopettajana ja konservatorion vararehtorina. Päätyönsä ohessa hän toimi Oulun ammattikorkeakoulun tuntiopettajana vuosina 2008-2016. Limingan seudun musiikkiopiston tuntiopettajana hän on ollut vuodesta 2011 alkaen. Opetustyön lisäksi Hannu on toiminut säestäjänä Termusa -musiikkileirillä, Pulkkilan laululeirillä ja Lieksan vaskiviikkojen pianistina 2002-2005 ja 2008. Lukuisien kamarimusiikki- ja lied -konserttien lisäksi hän on soittanut Oulun ja Kemin kaupunginorkesterien ja Pohjan sotilassoittokunnan solistina.

Ida Tunkkari
Ida Tunkkari aloitti viulunsoiton opinnot viiden vuoden iässä Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa Raila Järvelän, ja myöhemmin Elar Kuivin oppilaana. Opinnot jatkuivat konservatorion Perustutkinto-linjalla Kreeta-Maria Kentalan johdolla. Vuosina 2013–2016 Ida opiskeli Per Enokssonin oppilaana Edsbergin musiikki-instituutissa Tukholmassa, jossa hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon. Syksyllä 2016 alkoivat maisteriopinnot Sibelius-Akatemiassa Merit Palaksen luokalla. Ida on toiminut viime kauden Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin viulistina opintojensa ohella ja toimi toisena konserttimestarina Oulunsalo Ensemblen Händelin Messias oratoriokiertueella syksyllä 2017 Pohjois-Suomessa. Ida soitti keväällä 2019 Helsingin Taideyliopiston musiikin maisteritutkintoon kuuluvassa konsertissaan Jean Sibeliuksen viulukonserton Helsingin Musiikkitalolla.

Ilmari Tunkkari
Ilmari Tunkkari opiskelee Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa Emilia Otavan oppilaana. Ilmari on osallistunut myös Jukka Perksalon ja Jaani Helanderin kursseille. Ilmari on esiintynyt muun muassa Kokkolan Orkesterin, Keski-Pohjanmaan Konservatorion jousiorkesterin sekä Oulunsalo Ensemblen riveissä.

Antto Tunkkari
Antto Tunkkari (s. 1996) aloitti sellonsoiton viisivuotiaana Keski-Pohjanmaan Konservatoriolla Katriina Outakosken ja myöhemmin Emilia Otavan oppilaana. Vuosina 2012–2015 Tunkkari opiskeli Keski-Pohjanmaan Konservatorion perustutkintolinjalla Lauri Pulakan oppilaana. Tunkkari aloitti opinnot Sibelius-Akatemiassa syksyllä 2016 Roi Ruottisen luokalla, ja nykyisin häntä opettaa Tuomas Lehto. Antto Tunkkari on myös osallistunut lukuisille kursseille, joilla häntä ovat opettaneet mm. David Cohen, Josephine Knight, Samuli Peltonen, Jan-Erik Gustafsson James Wilson, Reinhard Latzko sekä Marko Ylönen.
Solistin tehtävissä Tunkkari on toiminut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina. Lisäksi Tunkkari on innokas kamari- ja orkesterimuusikko; hän onkin soittanut kamarimusiikkia muun muassa Kreeta-Maria Kentalan, Tomas Djubsjöbackan, Jaakko Luoman, Ilmo Rannan, Atte Kilpeläisen sekä Teemu Kupiaisen opastuksella. Hän on Kokkolan SyysKamari -kamarimusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja. Lisäksi Tunkkari on esiintynyt kamarimuusikkona RUSK-festivaaleilla sekä Hailuodon Musiikkipäivillä. Antto Tunkkari valittiin esittämään resitaaliohjelma kesän 2018 Ars Summer Fest -tapahtumassa Vilnassa. Sellonsoiton ohella Tunkkaria kiehtoo vanha musiikki ja erityisesti viola da gamban soitto, jota hän on opiskelee nykyisin Markku Luolajan-Mikkolan oppilaana.

Weronika Skowrońska
Weronika Skowrońska aloitti alttoviuluopintonsa Stanislawa Moniuszki opistossa Bielsko-Bialan kaupungissa Puolassa vuonna 2000. Päätettyään opintonsa vuonna 2012 Skowrońska jatkoi musiikkiopintojaan Karol Szymanowski musiikkiakatemiassa, jossa hän viimeisteli maisteritutkintonsa keväällä 2017 Dariusz Korczin johdolla. Maisteriopintojensa aikana Skowrońska opiskeli viisi kuukautta Valenciassa, Superior de Musica -konservatoriossa, opettajanaan Francesc Gaya, ja osallistui siellä ollessaan Concorso Internazionale Premio Citta di Padova kamarimusiikkikilpailuun saavuttaen toisen sijan. Skowrońska on soittanut useissa orkestereissa mm. Internationale Junge Orchesterakademie, Orkester Norden, Deutsche-Skandinavische Jugend Philharmonie, United Arabic Emirates Youth Orchestra ja hän esiintyy aktiivisesti Czortet Quartet -jousikvartettinsa kanssa joka osallistui VI International Competition Giovanni Musicisti Citta di Treviso kilpailuun selviytyen ensimmäiselle sijalle. Weronika on osallistunut Jerzy Kosmalan, Stefan Kamasan, Michal Mickerin, Ryszard Duzin, Piotr Reichertin, Heinrich Kollin sekä Janusz Pisarskin mestarikursseille. Hän toimii myös Oulunsalo Ensemblen sooloaltistina.

Oskari Elomaa
Oskari Elomaa aloitti sellonsoiton opinnot Oulun konservatoriossa 8-vuotiaana Kati Valkaman johdolla. Syksyllä 2012 hän aloitti opintonsa Oulun ammattikorkeakoulussa opettajanaan Lauri Laitinen valmistuen keväällä 2017. Elomaa on osallistunut useisiin Festivo orkesterin projekteihin muun muassa Taikahuiluun ja West Side Storyn sekä soittanut useissa orkestereissa kuten international student orchestra OrcheTrapo, FISOC international symphony orchestra, Deutsch-Skandinavische Jugend-Philharmonie, Internationale Junge Orkesterakademie, Kemin kaupunginorkesteri ja Oulu Sinfonia. Hän on esiintynyt aktiivisesti eri kamarimusiikkikokoonpanoissa ja toimii Oulunsalo Ensemblen soolosellistinä. Elomaa on osallistunut Pietro Serafini, Gabriele Michel, Jacopo Francini ja Jukka Rautasalon mestarikursseille.

Anne Somero
Anne Somero (s. 1975) opiskeli Oulun Konservatorion jälkeen Helsingin Konservatoriossa, josta hän valmistui viulupedagogiksi opettajinaan Sirkka Kuula ja Seppo Reinikainen. Anne jatkoi viuluopintojaan Chicagossa, Rooseveltin Yliopistossa, professori Yuko Morin oppilaana ja suoritti musiikin maisterin tutkinnon soittaen samalla Chicagon Sinfoniaorkesterin harjoitusorkesterissa, CIVIC:issä.
Vuodesta 2004 Anne Somero on soittanut Oulu Sinfonian jäsenenä erilaisissa tehtävissä, kuten äänenjohtajana molemmissa viuluissa ja konserttimestarina mm. oopperaproduktiossa Tuntematon sotilas. Anne kuuluu Kamariorkesteri La Tempestan perustajajäseniin ja on esiintynyt orkesterin kanssa Suomessa mm. Oulunsalon, Kemiön ja Emäsalon musiikkijuhlilla sekä Japanin kiertueilla 2005 ja 2013.
Anne on vieraillut mm. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, Joensuun ja Kemin kaupunginorkestereissa, sekä Riku Niemi Orkesterissa. Hän on myös soittanut konserttimestarina helsinkiläisen Wegelius kamarijousten kanssa Korsholman ja Emäsalon musiikkijuhlilla sekä Savonlinnan musiikkiakatemian oopperaproduktiossa 2011. Lisäksi Anne levyttänyt ja konsertoinut japanilaisen Nagaokakyo -kamariorkesterin kanssa Japanissa ja Euroopassa.
Vuonna 2012 Anne valmistui kulttuurituottajaksi HUMAK:sta ja on toiminut Wegelius kamarijousten intendenttinä (2009–2012), Sinfonietta Soi:n tuottajana (kevät 2015) ja La Tempestan intendenttinä vuodesta 2008.

Janne Tateno
Janne Tateno (s. 1975) on opiskellut viulunsoittoa Helsingin Konservatoriolla Sirkka Kuulan ja Olga Parhomenkon johdolla sekä Rooseveltin Yliopistossa Chicagossa Yuko Morin johdolla. Janne Tateno on Kamariorkesteri La Tempestan perustajajäsen ja konserttimestari. Vuosina 2000–2008 hän soitti Eusia-jousikvartetissa, joka saavutti 1. palkinnon Fischoff National Chamber Music -kilpailussa Indianassa vuonna 2001. Vuosina 1998–2007 Janne Tateno esiintyi Oulunsalo Soi -musiikkijuhlilla.
Vuodesta 1999 lähtien Janne Tateno on kuulunut Nagaokakyo Chamber Ensembleen, joka on Kiotossa toimiva kamariorkesteri. Vuodesta 2008 hän on toiminut Yamagatan Sinfoniaorkesterin 2. viulun äänenjohtajana. Tateno on esiintynyt Erato Kammerorchester Tokyon, Yamagatan Sinfoniaorkesterin, Nagaokakyo Chamber Ensemblen, Tokyo Juventus Philharmonicin ja Kamariorkesteri La Tempestan solistina. Joulukuussa 2012 Tateno piti ensikonsertin Tokiossa.
Janne soittaa aktiivisesti nykymusiikkia ja on kantaesittänyt mm. Ichiro Hiranon, Takashi Yoshimatsun ja Mieko Shiomin teoksia. Hän on myös levyttänyt Ichiro Ishidan ja Akira Ifukuben viulusonaatit. Syyskuussa 2015 Janne Tateno esitti Wilhelm Kempffin viulukonserton ensimmäisenä viulistina sitten konserton kantaesityksen vuodelta 1932. Tateno soittaa klassisen musiikin lisäksi myös argentiinalaista tangoa mm. Tangueros Polares ja Tangueros Árticos -yhtyeissä.

Ville Hiltula
Bandoneonisti Ville Hiltula syntyi Ylivieskassa. Hän aloiti harmonikkaopinnot yhdeksän vuotiaana. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuosina 1992–2003 Heidi Velamon, Matti Rantasen, Helka Kymäläisen ja Marjut Tynkkysen johdolla. Mestarikursseilla hän kävi täydentääkseen opintojaan opettajina mm Friedrich Lips, Steffan Hussong, Lars Holm, Richard Galliano sekä Marcel Azzola. Ville työskentelee niin harmonikkasolistina kuin kamarimuusikkona laajasti eri Euroopan maissa.
Ville opiskeli bandoneonin ja argentiinalaisen tangon soittoa 2002–2006 Hollannissa Rotterdamin konservatoriossa Leo Vervelden, Victor Hugo Villenan ja Gustavo Beytelmannin oppilaana. Ville on työskennellyt siitä lähtien aktiivisesti bandoneonin ja tangon parissa ulkomaisten kollegojensa kanssa. Orkesteriyhteistyötä/konsertteja Ville on tehnyt Haagin Filharmonisen orkesterin, Hollannin Radio-orkesterin, Amsterdam Sinfonietan, Kamariorkesteri La Tempestan sekä Kristjan Järven & hänen Absoluuttisen Ensemblen kanssa. Hänellä on televisioesiintymisiä ja hänellä on ollut ilo saada esiintyä kaksi kertaa Hollannin kuninkaalliselle perheelle.
Ville opettaa bandoneonin soittoa ja ohjaa erilaisia tango-yhtyeita Liegen Kuninkaallisessa konservatoriossa Belgiassa sekä toimii ensimmäisenä osa-aikaisena bandoneonopettajana Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Ville esiintyy säännöllisesti ympäri maailmaa. Hän on perustajajäsen ja soittaja seuraavissa yhtyeissä: Ville Hiltula Quartet, Tangueros Polare, Tangueros Articos, Tanguarda, El Orillero, NoEsRango, Quilombo Tango sekä Perrito Caliente.
Hailuodon Musiikkipäivien 2019 yhteydessä Ville pitää Joanna Bromanin ja Janne Tatenon kanssa Hailuoto Masterclass -kurssin argentiinalaisesta tangosta kiinnostuneille muusikoille ja opiskelijoille.

Joanna Broman
Joanna Broman opiskeli ammattiopintonsa pääosin Helsingin konservatoriossa soittaen pianoa Kimmo Kepsun ja Jerzy Gebertin johdolla ja cembaloa Annamari Pölhön ja Assi Karttusen oppilaana. Vuosina 1994–95 opinahjona oli Wienin Hochschule für Musik und Darstellende Kunst. Vuosina 2003–2005 Broman suoritti yksityisopintoja argentiinalaisen tangon pianismin parissa Rotterdamin konservatorion maailmanmusiikkiosaston rehtorin Leo Vervelden, Gustavo Beytelmanin ja Wim Warmanin johdolla. Joanna toimi 1990–99 Hyvinkään ja Porvoon musiikkiopistoissa cembalon- ja pianonsoiton tuntiopettajana ja tuntisäestäjänä. Vuonna 2002 alkoi työ Hyvinkään musiikkiopistossa pianonsoiton lehtorina. Broman on säestänyt myös tutkintoja sekä Sibelius-Akatemiassa että Helsingin Konservatoriossa.
Taiteilijana hän on esiintynyt 1999–2007 Oulunsalo Soi -musiikkijuhlilla niin soolo-, solisti-, kamarimusiikki- kuin orkesterimuusikonkin tehtävissä. Hän soittaa myös argentiinalaista tangoa Tangueros Polares -yhtyeessä viulisti Janne Tatenon sekä bandoneonisti Ville Hiltulan kanssa ja toimii Hyvinkään orkesterissa pianistina ja cembalistina. Broman on vuosina 2009–2012 levyttänyt muun muassa Fauren, Griegin ja Brahmsin musiikkia. Kotimaan lisäksi hän on esiintynyt Ruotsissa, Ranskassa, Venäjällä ja Itävallassa (Wien, Salzburg).

Tähtelän Dynamo
Tänä vuonna perustetussa rätväkässä Tähtelän Dynamossa soittaa ja laulaa kaksirivisen haitarin taitaja Marko Rantanen. Hän on tullut tutuksi esimerkiksi Koinurit-yhtyeestä, joka on voittanut kansanmusiikkiyhtyeiden Suomen mestaruuden vuonna 1989 ja valittu Kaustisten kansanmusiikkijuhlien Vuoden yhtyeeksi vuonna 1992. Rantanen on myös soittanut 1990-luvulla Capacala-nimisessä orkesterissa yhdessä Tähtelän Dynamon toisen jäsenen, kitaristi-laulaja Markojuhani Rautavaaran kanssa. Tähtelän Dynamo esittää mm. cajun-, irlantilais- sekä texmex-musiikkia. Ohjelmistosta löytyy myös vanhojen mestareiden kuten Hiski Salomaan ja Viola Turpeisen tuotantoa – unohtamatta kaverusten omia biisejä!

Mari Liukkonen
Mari Liukkonen valmistui kirkkomuusikoksi Oulun konservatoriosta vuonna 1999 pääinstumenttinaan urut, joita hän opiskeli Risto Ainalin johdolla. Hän on valmistunut myös musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2006 suuntautumiskohteenaan varhaisiän musiikkikasvatus. Pääinstrumenttinaan hänellä oli laulu, opettajanaan Riikka Strandman. Tällä hetkellä hän jatkaa lauluopintojaan Virve Karénin johdolla. Hän laulaa myös Oulun Hiippakunnan Oratoriokuorossa sekä Suomen Kanttorikuorossa. Äänialaltaan Mari on mezzosopraano.
Musiikin säveltämistä ja sovittamista Mari on opiskellut mm. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Erkki Raiskin johdolla. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin 1. palkinto Varhaisiän musiikinopettajat ry:n järjestämässä Musiikkia meille ja teille -sävellyskilpailussa. Mari säveltää ja sovittaa erityisesti yksinlaulu- ja kuoromusiikkia. Hailuodon Musiikkipäivillä kuullaan hänen sovittamiaan yksinlauluja jousikvartetin säestyksellä. Mari on työskennellyt kanttorina mm. Pattijoen ja Alavieskan seurakunnissa sekä varhaisiän musiikinopettajana Oulun seudulla eri oppilaitoksissa ja järjestöissä sekä Karjasillan seurakunnassa. Hailuodon kanttorin virassa Liukkonen on toiminut syksystä 2017 alkaen.

Uolevi Haapala
Uolevi Haapala (Timo Juntusen alter ego) on lauluntekijä ja kirjailija Hailuodosta. Uolevi on harrastanut kitaransoittoa teini-ikäisestä lähtien ja on tehnyt sekä omia folk-tyylisiä lauluja, että laulujen käännöstekstejä, joista merkittävin on suomalainen versio Bob Dylanin kappaleesta Shelter From The Storm. Tämä versio, joka on saanut nimekseen Suojaan Turvaisaan, esitettiin Markojuhani Rautavaara & Friends -kokoonpanon toimesta Hailuodon Musiikkipäivillä vuonna 2017. Uolevi on mukana hailuotolaisessa mieskuorossa Sirkeät Sirkuttajat, joka on esiintynyt Musiikkipäivillä jo useamman kerran. Kirjailijana Uolevi on julkaissut tähän mennessä kaksi runoteosta ja romaanin. Hän on Oulun kirjailijaseuran ja Huutomerkki ry:n jäsen.

Sonja Tuomela
Raahelaislähtöinen viulisti Sonja Tuomela opiskelee tällä hetkellä viulunsoittoa professori Sophie Langdonin luokalla ja barokkiviulua professori Nicolette Moonenin johdolla Kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, Lontoossa. Ennen Lontoota Sonja opiskeli muun muassa Raahen Suzuki-soittajissa Marita Tuhkalan ohjauksessa, Raahen musiikkiopistossa Maarit Karppelinin johdolla sekä Helsingin Konservatoriolla Erkki Palolan luokalla. Sonja esiintyy vaihtelevasti eri kokoonpanoissa ja on kiinnostunut useista musiikkityyleistä. Hänen esiintymisiinsä kuuluvat muun muassa konsertti Suomen suurlähetystössä osana Suomi 100 -konserttisarjaa, St. Martin in the Fields -kamarimusiikkikilpailu, Timo-Juhani Kyllösen Miksi Juuri Minä -kamarioopperan kantaesitys Suomessa, sekä kamarimusiikkifestivaali Jerseyn saarella. Sonja soittaa myös säännöllisesti Iso-Britanniassa toimivan King’s Chamber Orchestra -kamariorkesterin viulistina. Hailuodossa Sonja soittaa Oulunsalo Ensemblen jäsenenä ja esiintyy barokkiviuluineen Musiikkipäivien Barokkimessussa.

Café Duo
Café Duon perustivat vuonna 1980 harmonikansoittaja Pertti Haipola ja viulisti Jari Suomalainen. Duo konsertoi paljon Oulussa ja esiintyi erilaisissa tilaisuuksissa ympäri Suomen. Vuonna 2002 Café Duo hyllytettiin joksikin aikaa. Jari Suomalaisen muutettua Amerikkaan duon viulistiksi tuli Silja Lassila. Uudistuneen Café Duon ensiesiintyminen oli 21.10.2016 ja tammikuussa 2019 duo piti ensimmäisen Laulu ja czárdás-konserttinsa Oulussa.

Silja Lassila
Silja Lassila on oululainen diplomiviulisti, hän valmistui musiikin maisteriksi Pietarin N.A. Rimsky-Korsakov -konservatoriosta vuonna 2005. Tätä ennen hän on opiskellut mm. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja tehnyt hyväksytyn koesoiton The Mannes College of Musiciin New Yorkissa. Hän on osallistunut useille mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla opettajinaan esimerkiksi A.M. Kazarina, Helmut Zehetmair, Tuomas Haapanen ja Leonidas Kavakos.
Klassisten soolo- ja kamarimusiikkikonserttien lisäksi Silja esiintyy vaihtelevissa kokoonpanoissa myös muiden musiikkityylilajien parissa. Hän esiintyy mielellään erilaisille yleisöille – esimerkiksi hyväntekeväisyyskonsertit ovat hänelle erityisen tärkeitä. Siljaa kuullaan useilla äänitteillä ja hän on toiminut myös opetustehtävissä mm. Turun konservatoriossa.
Orkesterimuusikkona Silja Lassila on toiminut mm. Oulu Sinfoniassa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa, Tampere Filharmoniassa ja ulkomailla useissa orkestereissa mm. Tiroler Festspiele Erl Orchester (Itävalta), Orchestra Haydn (Italia), Philharmonie der Nationen (Saksa), St. Petersburg Chamber Philharmonic ja Valery Gergievin johtama Moscow Easter Festival Orchestra (Venäjä). Barokkimusiikkia hän on soittanut mm. Kuninkaantien muusikoissa. Silja Lassila on konsertoinut, esiintynyt kiertueilla ja kansainvälisillä festivaaleilla 17 maassa.

Pertti Haipola
Director musices Pertti Haipola (s. 1943) on Oulun tunnetuimpia viihdemusiikin konkareita: hänen soittoaan on kuultu niin tansseissa, ravintoloissa, kesäteatterin lauluilloissa kuin torikonserteissakin. Kotimaisen viihdemaailman kärkinimille hän on tullut tutuksi luotettavana säestäjänä. Haipolan musiikkiura alkoi soittokunnan soitto-oppilaana vuonna 1958. Hän suoritti sotilasmuusikon tutkinnon Sibelius-Akatemiassa. Soitto-oppilasajan parhaita muistoja keikkakomennus presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhliin 1960.
Palattuaan Ouluun vuonna 1961 hän perusti Pertti Haipolan nuoriso-orkesterin, johon hän värväsi teini-iän kynnyksellä olevia musiikillisia lupauksia. Nuoriso-orkesterin kasvatteja ovat mm. Laulajat Annette Tuominen ja Jamppa Tuominen sekä Pentti Hiltula. Haipola opetti soittajille nuotinlukua ja muita musiikin perusteita, joten kokoonpano pystyi soittamaan monipuolista materiaalia ja laajentamaan nopeasti ohjelmistoaan. Haipola työskenteli pitkän rupeaman myös ravintolamuusikkona. Laaja-alainen musiikin tuntemus, taito soittaa korvakuulolta ja improvisoida tekivät hänen yhtyeestään takuuvarman viihdyttäjän. Muita esiintymisareenoja olivat vuosien mittaan huviristeilijä, tavaratalot, teatteri ja erilaiset juhlatilaisuudet. Varsinaisen virkatyönsä Haipola teki Oulun kaupunginorkesterin nuotistonhoitajana. Sen ohessa hän johti pitkään viihdekuoro Ouluttaria. Duo viulisti Jari Suomalaisen kanssa toimi aktiivisesti 22 vuoden ajan.

Satu Kae
Satu Kae aloitti viulunsoiton kuusivuotiaana Riihimäen musiikkiopistossa. Hän vaihtoi alttoviuluun 16-vuotiaana ja jatkoi ammattiopintojaan Oulun seudun ammattikorkeakoulussa Taru Lehdon opissa valmistuen musiikkipedagogiksi keväällä 2015. Taiteiden maisteriksi hän syventyi Göteborgissa, Swedish National Orchestra Academyssa. Tällä hetkellä hän toimii freelancerina niin klassisen kuin populäärimusiikinkin saralla ja konsertoi aktiivisesti niin Suomessa kuin ympäri Eurooppaa.

Reijo Tunkkari
Reijo Tunkkari on soittanut viulua Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa vuodesta 1976 ja on toiminut sen 1. konserttimestarina vuodesta 1994. Tunkkari opiskeli viulunsoittoa Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa vuosina 1972–82 ja jatkoi opintojaan Edsbergin musiikkikoulussa Tukholmassa opettajinaan Jennifer Nuttall-Wolf ja Endre Wolf. Hän suoritti siellä viuludiplomin keväällä 1989 esiintyen Ruotsin radion sinfoniaorkesterin solistina. Tunkkari on opiskellut yksityisesti mm. Igor Bezrodnyin ja Eli Gorenin johdolla. Nykyisin hän toimii Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ohella Kokkola-kvartetin ensiviulistina sekä viulunsoiton opettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa ja Yrkeshögskolan Noviassa. Reijo toimii Hailuodossa tänä vuonna vierailevana konserttimestarina Oulunsalo Ensemblessa Musiikkipäivien pääkonsertissa.

Mika Ryhtä
Mika Ryhtä aloitti klarinettiopintonsa Oulun konservatoriossa ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa professorien Harri Mäki ja Charles Neidich sekä kapellimestari-klarinettitaiteilija Osmo Vänskän johdolla. Keväällä 1998 Mika suoritti klarinetinsoiton diplomi-tutkinnon ja valmistui musiikin maisteriksi.
Ryhtä on toiminut orkesterimuusikkona mm. Kymi Sinfonietassa ja esiintynyt aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona, esim. vuonna 2001 Ryhdällä oli oma soolokonsertti Euroopan klarinetti- ja saksofoniseuran konferenssissa. Syksyllä 2001 Ryhtä palasi kotikaupunkiinsa Ouluun klarinetinsoiton lehtoriksi.

Lasarus Blomster
Lasarus Blomster (s. 2001) on hailuotolainen nuori säveltäjä, joka opiskelee tällä hetkellä Kaustisen musiikkilukiossa. Hänen pääinstrumenttinsa on rummut/lyömäsoittimet, mutta myös laulu ja piano sujuvat hyvin. Blomster innostui säveltämisestä aktiivisen musiikinkuuntelun ja musiikin teorian opiskelun kautta.
Hailuodon Musiikkipäivillä 2019 esitettävä Snow on noin puoli tuntia kestävä neliosainen jousikvartetto, joka sai alkunsa Lasarus Blomsterin tullessa ajatelleeksi ensimmäisen osan talvista teemaa juuri ennen nukkumaanmenoa. Sävellyksessä käydään läpi monia erilaisia sävel- ja tahtilajeja, ja lähes kaikki mielikuvituksen syövereistä löytyvä on heitetty mukaan.

Bastiaan Anthonie Baaij
"Nimeni on Bastiaan Anthonie Baaij. Olen musiikin ammattilainen ja didgeridoo-ohjaaja 25 vuoden kokemuksella musiikkikasvatuksen, esittämisen ja säveltämisen parissa. Soitan myös seitsemää muuta instrumenttia, mutta didgeridoo auttoi minua astman, uniapnean ja loppuunpalamisesta toipumisen kanssa. Tarinastani tuli menestymisen kaava sadoille ihmisille, joita olen ohjannut. Kehittämäni, niin kutsuttu A.P.M.-järjestelmä (Air Pressure Movement) sai heidät tuntemaan ja ymmärtämään perusteet didgeridoonsoitossa, vahvisti heitä ja paransi heidän elämänlaatuaan."
Bastiaan esiintyi Hailuodon Musiikkipäivillä 2018 Oulunsalo Ensemblen solistina Eero Karvosen säveltämässä Abaroquenal-kamarikonsertossa ja ihastuttuaan Hailuotoon palaa tänä vuonnakin musisoimaan sekä tarjoamaan kaikille halukkaille didgeridoo-oppiaan uuden Hailuoto Masterclass -kurssin muodossa.

Ari Kivelä
Ari Kivelä on opiskellut kontrabasson soittoa Juha Nääpän johdolla. Kivelä soittaa monipuolisesti useissa eri kokoonpanoissa. Tällä hetkellä hän on aktiivinen jäsen mm. Oulunsalo Ensemblessä ja Oulun yliopiston kamariorkesterissa. Lisäksi hän toiminut muusikkona Oulun teatterissa ja Kemin kaupunginorkesterin sekä Raahe Sinfonietan riveissä.

Aino Palosaari
Kuusamolaissyntyinen Aino Palosaari on pohjoisen maisemiin palannut sellonsoiton opettaja ja sellisti. Hän opiskellut selloa Hannele Kerkelän, Lauri Laitisen ja Pauli Heikkisen johdolla sekä Italiassa G. Tartini -konservatoriossa Pietro Serafinin ja Fedra Floritin (kamarimusiikki) opissa. Useiden mestarien, kuten Gary Hoffmannin, Seppo Laamasen, Marko Ylösen, Uusi Helsinki -kvartetin, Mark ja Ralf Gothonin ja Torleif Thedeenin kursseista on niin ikään ammentunut oppia ja näkemyksiä Ainon muusikkouteen.
Erityisesti Ainon sydäntä lähellä ovat opettaminen sekä kamarimusiikki. Hän on soittanut vuodesta 2013 jousikvartetti TEMA:n sellistinä ja toimii opetustyön lisäksi aktiivisena kamari- ja freelancemuusikkona. Nykyisin hän opettaa sellonsoittoa Meri-Lapin musiikkiopistossa johtaen myös pienten jousisoittajien orkestereita. Aiemmin Aino on opettanut muun muassa Tampereen konservatoriossa.
Takataskusta Aino Palosaarelta löytyy nuottien lisäksi myös maisterin paperit Tampereen yliopistosta musiikintutkimuksen saralta. Musiikintutkijana hän on kiinnostunut erityisesti uusista musiikkipedagogista ilmiöistä ja niiden vaikutuksista klassisen musiikin soitonopetukseen sekä sen tulevaisuuteen nykymaailmassa.

Antti Ohenoja
Antti Ohenoja on Oulusta ja Raahesta kotoisin oleva helsinkiläinen lyömäsoittaja. Hän on valmistunut musiikin kandidaatiksi Toronton yliopistosta Kanadassa, jossa hän opiskeli maailmankuulun lyömäsoitinyhtye Nexuksen jäsenten johdolla. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta, jossa hän opiskeli muun muassa Olli-Pekka Martikaisen ja Pasi Suomalaisen johdolla. Antti on täydentänyt marimbaopintojaan Pariisissa Eric Sammutin, Yhdysvalloissa Gordon Stoutin ja Tukholmassa Anders Loguinin johdolla. Antti on voittanut lyömäsoitinten äänenjohtajan koesoiton kansainvälisesti tunnetussa KBS-sinfoniaorkesterissa Etelä-Koreassa kuluneena keväänä. Vuonna 2011 Antti voitti 1. palkinnon Italian kansainvälisessä pikkurumpukilpailussa. Tällä hetkellä Antti tekee taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, ja esiintyy säännöllisesti Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Dallapéssä, kamariorkesteri Avantissa! sekä Malmön sinfoniaorkesterissa Ruotsissa.

Raimo Paaso
Raimo Paaso on valmistunut musiikin maisteriksi ja A-kanttoriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta vuonna 2000 pääaineenaan urkujen soitto. Yksinlaulua hän on opiskellut mm. Esko Jurvelin ja Olavi Hautsalon johdolla. Paaso on tullut tunnetuksi suurten kirkkomusiikkiteosten johtajana sekä nykyään myös vahvana yksinlaulujen runojen tulkitsijana. Sofia Magdalena -kamarikuoron taiteellisena johtajana Raimo Paaso on toiminut vuosina 2002–2014 ja nykyään hän johtaa perustamaansa Oulun hiippakunnan oratoriokuoroa (OHO). Kuoro valmistelee parhaillaan J.S. Bachin h-mollimessua yhdessä Oulunsalo Ensemblen kanssa ja teos esitetään BACH 2020 -festivaalilla maalis-huhtikuussa 2020 viisi kertaa eri puolilla Oulun hiippakuntaa. Päätyönään Paaso toimii hiippakuntasihteerinä Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa.

Jackie Shin
Jackie Shin syntyi Etelä-Koreassa ja emigroitui Kanadaan. Hän on valmistunut musiikin tohtoriksi Toronton yliopistosta pääaineinaan sävellys ja musiikinteoria (2005). Useat kanadalaiset orkesterit kuten Toronton sinfoniaorkesteri ja Victorian sinfoniaorkesteri ovat esittäneet hänen sävellyksiään. Ottawan kansallisen taidekeskuksen orkesteri yhdessä ylikapellimestarinsa Pinchas Zukermanin johdolla valitsivat hänet vuoden nuoreksi taiteilijakseen (2003). Jackie muutti Suomeen opiskellakseen orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa. Hän valmistui Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta, jossa hän opiskeli Leif Segerstamin ja Jorma Panulan johdolla.
Jackie Shin on johtanut Kaartin soittokuntaa, Pori Sinfoniettaa sekä Kuopion, Lohjan, Mikkelin ja Seinäjoen kaupunginorkestereita sekä Oulu Sinfonian kamarimusiikkikonsertin. Hän on johtanut myös Puccinin La Bohème -oopperan esitykset Helsingin Musiikkitalossa. Hän on Kauniaisten sinfoniaorkesterin taiteellinen johtaja ja Töölö Brassin päävierailija vuodesta 2018. Jackie esiintyy lisäksi säännöllisesti pianistina ja lyömäsoittajana, ja on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterissa ja Oulu Sinfoniassa. Hän johti Igor Stravinskyn Kevätuhrin Hamina Tattoon avajaisgaalakonsertissa Kaartin soittokunnan kanssa viime vuonna. Tänä vuonna hän perustaa Omnian sinfoniaorkesterin sekä Helsinki New Music Ensemblen.